Política 07/04/2011

Salgado creu que els eurodiputats espanyols haurien d'haver acceptat viatjar en classe turista

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol assegura que "els governants públics han de donar exemple", tot i que excusa els seus companys socialistes per haver-se abstingut

Redacció
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, considera que els eurodiputats espanyols haurien d'haver acceptat que se'ls apliquin mesures d'austeritat com les que s'han imposat diversos estats membres i haurien de renunciar, com demanava una proposta que ha decaigut, a volar en primera classe als avions. En aquest sentit, Salgado ha afirmat, en una entrevista a RNE, que els europarlamentaris haurien d'haver "donat suport" a la iniciativa perquè, malgrat que la proposta presenti mostres de "populisme", "els governants públics hem de donar exemple". En la votació de la proposta, els eurodiputats del PSOE s'hi van abstenir, mentre que els del PP hi van votar en contra. Només hi van votar a favor tres eurodiputats catalans: Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV), a més de la balear Rosa Estaràs (PP).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta ha recordat que quan l'executiu va rebaixar un 5% els sous als funcionaris "els ministres ens els vam rebaixar un 15% perquè crec que és obligació dels responsables polítics donar exemple". Segons Salgado, aquesta rebaixa dels sous dels ministres "no suposa cap diferència per a les arques públiques, però la política també són gestos i per això ho vam fer, i ens sembla que les actituds també compten". Malgrat tot, ha excusat els seus companys socialistes per abtenir-se: "De vegades depèn dels plantejaments que tenen un caràcter tan populista que es digui no a les formes més que no al fons".

stats