POLÍTICA
Política 07/04/2011

Salgado diu que la petició de rescat de Portugal no suposa "cap risc" per a l'Estat

La vicepresidenta econòmica espanyola afirma que no hi haurà efecte contagi perquè l'economia espanyola i la portuguesa ja fa temps que estan "completament separades"

Acn
2 min

MadridLa vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a RNE que el fet que Portugal hagi demanat el rescat de la seva economia no suposa "cap risc" per a l'Estat espanyol. Segons Salgado, no hi haurà efecte contagi perquè l'economia espanyola i la portuguesa ja fa temps que estan "completament separades", i l'executiu espanyol ha dut a terme reformes més dràstiques en l'últim any. "Un cop que Portugal ha sol·licitat el rescat, hi ha garanties, i és indubtable que podrà afrontar les seves obligacions amb més tranquil·litat", ha afirmat. Segons Salgado, la petició de rescat per part de Portugal "és una decisió de Portugal" i ara a l'Estat només li toca "mostrar la major solidaritat amb ells" i exposar que poden comptar amb el seu suport en la seva petició a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Salgado, que ja ha parlat amb el seu homòleg portuguès, ha afirmat que ara l'objectiu és que el rescat es resolgui "tan aviat com sigui possible i amb la millor satisfacció possible en interès de Portugal i dels ciutadans portuguesos, que estan fent un ajustament important". La vicepresidenta econòmica espanyola ha afirmat que "som una economia molt més gran, diversificada, amb més potencial i fem reformes a un ritme més gran que Portugal". En aquest sentit, ha recordat que en l'últim any el govern espanyol "ha incrementat l'ajustament dels comptes públics" i, a més, l'Estat "té una història de grans creixements en els moments bons de la nostra economia i de superàvit fiscal".

Almunia confia que Portugal sigui el darrer Estat rescatat

En aquest sentit, el comissari europeu de Competència, Joaquín Almunia, ha confiat avui que Portugal sigui l'últim país de la Unió Europea que hagi de ser rescatat per la seva situació financera i ha dit que Espanya no està risc, malgrat reconèixer que les seves empreses i bancs "no són immunes" a la crisi portuguesa. En declaracions durant el Fòrum Hispano-Alemany que se celebra a Berlín, Almunia ha afegit que Espanya "no té problemes de finançament" i ha ratificat les paraules de Salgado, en el sentit que la situació de l'Estat espanyol és "completament diferent" a la de Portugal, Grècia i Irlanda, els altres Estats que han hagut de ser rescatats. Tot i afirmar que hi ha una "estretíssima" relació entre Espanya i Portugal pel que fa a inversions i exportacions, Almunia ha assegurat que l'economia espanyola és "seriosa" i no està en perill.

stats