Publicitat
Publicitat

NEGOCIACIÓ DE LES DIPUTACIONS

L'alcalde de Martorell es perfila com a candidat de CiU a presidir la Diputació de Barcelona

Salvador Esteve, president de l'Associació Catalana de Municipis, va aconseguir diumenge la majoria absoluta, amb 11 de 21 regidors

L'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, es perfila com el candidat que presentarà CiU per a la presidència de la Diputació de Barcelona, segons han explicat a Efe fonts de la federació nacionalista. A les eleccions municipals de diumenge passat, CiU va donar la campanada després de quedar, per primera vegada en la seva història, com a primera força política a la Diputació, amb 20 escons, un més que el PSC i molt per sobre dels 6 del PP, els 4 d'ICV-EUiA i els 2 d'ERC.

Això obre les portes que, també per primera vegada, CiU ocupi la presidència de les quatre diputacions catalanes, ja que a les de Lleida, Girona i Tarragona els nacionalistes han obtingut una àmplia majoria.

Encara que també han sonat els noms de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i de l'alcaldable de CiU per Terrassa, Josep Rull, el millor situat per presidir la Diputació de Barcelona és Esteve, el veterà alcalde de Martorell que el 22 de maig va revalidar la seva majoria absoluta després d'aconseguir 11 dels 21 regidors de l'Ajuntament. Esteve (Martorell, 1945) iniciarà així el seu sisè mandat com a alcalde de la seva població, càrrec que ocupa des de 1987, amb excepció del període 2003-2007, quan un pacte entre el PSC, ERC i ICV el va desbancar del govern, malgrat que CiU va ser la força més votada.

Els seus mèrits per ser el primer president de la Diputació de Barcelona amb carnet de Convergència no només passen per haver pogut resistir com a alcalde de CiU en una comarca tan predominantment socialista com el Baix Llobregat, sinó també per presidir l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). Des de l'ACM, Esteve s'ha caracteritzat per construir ponts amb la Federació Municipis de Catalunya (FMC), presidida per l'alcalde de Sabadell (Vallès Occidental), el socialista Manuel Bustos.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT