NOMENAMENTS
Política 17/06/2011

Esteve, Poblet i Reñé, de CDC, i Torramadé, d'Unió, presidiran les diputacions catalanes

S'havia especulat amb el fet que Unió també es quedaria amb la Diputació de Lleida, però finalment no serà així

Efe
2 min

BarcelonaEls convergents Salvador Esteve, Josep Poblet i Joan Reñé seran els nous presidents de les diputacions de Barcelona, Tarragona (Tarragonès) i Lleida (Segrià), respectivament, mentre que el socialcristià Jaume Torramadé es perfila per a la de Girona, segons han explicat a Efe fonts de CiU. Finalment Unió es quedarà amb la presidència de la Diputació de Girona, després d'haver-se especulat amb la possibilitat que assumís la de Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per primera vegada, CiU presidirà les quatre diputacions catalanes, després d'aconseguir ser la primera força política a la Diputació de Barcelona, amb 20 escons, un més que el PSC i per damunt dels 6 del PP, els 4 d'ICV-EUiA i els 2 d'ERC. La setmana passada, CiU i PP van arribar a un acord per repartir-se les àrees de govern a la diputació barcelonina: la presidència i les vicepresidències segona i quarta se les queda CiU, mentre que el PP ocuparà les vicepresidències primera i tercera.

Salvador Esteve, el veterà alcalde de Martorell que el 22 de maig va revalidar la seva majoria absoluta després d'aconseguir 11 dels 21 regidors de l'Ajuntament, serà el primer convergent a presidir la Diputació de Barcelona.

Esteve (Martorell, 1945) ha iniciat el seu sisè mandat com a alcalde de la seva població, càrrec que ocupa des de 1987 amb excepció del període 2003-2007, quan un pacte entre el PSC, ERC i ICV el va desbancar del govern, malgrat que CiU va ser la força més votada.

Els seus mèrits per ser el primer president de la Diputació de Barcelona amb carnet de Convergència no només passen per haver pogut resistir com a alcalde de CiU en una comarca tan eminentment socialista com el Baix Llobregat, sinó també per presidir l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

De les dues vicepresidències que li toquen a CiU, una serà per a Unió: sonen els noms de l'alcalde de Cercs, Ferran Civil, i de l'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona.

CDC també estudia diversos noms per distribuir les tasques executives i institucionals a la Diputació de Barcelona: l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, el badaloní Ferran Falcó, el candidat de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, el regidor de Barcelona Joan Puigdollers, així com els caps de files a Manresa, Valentí Junyent, i a Igualada, Marc Castells.

La Diputació de Tarragona continuarà en mans del convergent Josep Poblet, mentre que la de Lleida estarà presidida per l'alcalde de Fondarella, Joan Reñé.

Malgrat que també havia sonat el nom de l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, és el també democratacristià Jaume Torrsmadé el que té "moltes possibilitats" de convertir-se en nou president de la Diputació de Girona, han explicat a Efe fonts d'Unió.

Després de les recents eleccions municipals, Torrsmadé ha recuperat l'alcaldia de Salt després de quatre anys de govern del PSC i, en la seva presa de possessió del càrrec, el passat 11 de juny, va estar acompanyat pel mateix líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

stats