CORTS GENERALS
Política 27/08/2012

Sampere es posiciona a favor del grup propi del PSC a Madrid

F.c.
2 min
La portaveu d'economia del PSC, Rocío Martínez-Sampere.

BARCELONANo només el sector més obertament catalanista i crític amb la direcció que encapçala el primer secretari Pere Navarro està a favor que el PSC recuperi el grup propi i diferenciat del grup del PSOE al Congrés de Diputats. Rocío Martínez-Sampere, membre de la direcció i pròxima a l'aparell del partit, es va posicionar ahir obertament a favor que els socialistes catalans tinguin veu a Madrid al mateix nivell que CiU. Segons va explicar en una entrevista a Catalunya Informació, mentre el Senat no esdevingui una cambra de representació territorial amb totes les conseqüències i al Congrés se segueixin esbandint assumptes que tenen un impacte directe sobre l'autogovern, el PSC ha de disposar "de totes les eines" polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per ella és el moment de "capgirar certes lògiques". Això vol dir que el PSC ha de definir què vol i després intentar convèncer el PSOE. Però els socialistes catalans han de tenir el seu model "amb el PSOE o sense " i per això ara els cal "un grup parlamentari propi o similar".

Martínez-Sampere també es va referir a la discussió interna sobre el pacte fiscal, que es va saldar amb la deserció d'Ernest Maragall, favorable al model del concert. La diputada, que va defensar la posició de la direcció del PSC al ple, va admetre que el debat "havia estat intens" però, sense polemitzar amb l'exconseller socialista, sí que va considerar lògic "votar d'acord amb el que es decideix en els òrgans del partit". La diputada va fer vots perquè CiU deixés de criticar el PSC per no haver donat suport complet a la proposta i comencés a negociar ja el nou model amb el govern de Rajoy.

Martínez-Sampere també es va referir a les primàries internes per la candidatura a la Generalitat, a les quals és segur que concorrerà l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Ella va evitar autodescartar-se (la seva opció prendria cos si Navarro desisteix de concórrer-hi) i va dir que ara és prioritari decidir com organitzar-les.

stats