Política 31/03/2016

Sànchez (ANC): "Correm el risc que un espai tan innovador com l'ANC acabi reproduint la mala praxi dels partits"

El president de l'entitat sobiranista assegura que les tensions internes fan molt "soroll" però "aporten molt poc". Assegura que encara no ha decidit si es tornarà a presentar a la reelecció el maig

Ara
2 min
Sànchez (ANC): "Correm el risc que un espai tan innovador com l'ANC acabi reproduint la mala praxi dels partits"

BarcelonaDesprés que hagin aflorat les tensions internes a l'ANC en un foc creuat a través de Twitter entre la responsable de l'àrea internacional, Liz Castro, i l'exvicepresident de l'entitat, Jaume Marfany, el president de l'Assemblea, Jordi Sànchez, ha considerat en una entrevista al programa .Cat de TV3 que aquest tipus de discussions "aporten poc" i ha advertit que, amb aquestes dinàmiques, es corre el risc de "reproduir la mala praxi dels partits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les frases de Sànchez:

  1. "El soroll pel soroll aporta poc i crec que la majoria de la gent de l'ANC ha vist aquest debat amb pena".
  2. "El debat que hi ha hagut avui a la xarxa no correspon amb el que és l'ANC".
  3. "Correm el risc que un espai tan innovador com l'ANC acabi reproduint la mala praxi dels partits. De les eleccions en parlarem quan les convoqui".
  4. "Qui ha de decidir la persona que ocupi la presidència ha de ser el soci. Això passarà el mes de maig".
  5. [Sobre si Sànchez es tornarà a presentar a les eleccions internes de l'ANC] "Aquesta és una decisió que encara no he pres".
  6. "Les direccions dels partits no actuen sobre l'ANC, però si que és veritat que persones de dins l'ANC que tenen simpatia per formacions polítiques (...). La meva biografia està absolutament distant dels partits".
  7. "Els partits no han acabat de fer bé la seva feina. Han de ser més generosos i tenir una visió més global. Han de trobar un to que no han volgut trobar".
  8. "Tenim entre mans un bé que no durarà sempre. Hem de preservar i ampliar la majoria social".
  9. "Demano a la CUP i Junts pel Sí que tinguin la capacitat de seure, parlar i negociar [sobre la moció que vol declarar la vigència de la declaració del 9-N]. Tots sabem que dins el sobiranisme hi ha espais ideològics molt diferents (...). Ens preocupa que no hi hagi capacitat d'entesa en temes centrals".
stats