Política 21/09/2014

Sánchez-Camacho demana a Mas que "no jugui més amb el calendari" per convocar la consulta

La líder del PPC ha animat el president a "rectificar" i no convocar el referèndum "il·legal" i ha implorat que Mas no "condicioni" l'agenda de Rajoy

Efe
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest diumenge al president de la Generalitat, Artur Mas, que "no jugui més amb el calendari" per convocar la consulta perquè li sembla "inacceptable" que intenti "condicionar" el calendari del govern espanyol. Camacho ha fet aquestes declaracions a Santander, on ha començat un recorregut per tot l'Estat per incidir en la importància de la "unitat dels espanyols davant el desafiament independentista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, l'ha animat a "rectificar" i no convocar un referèndum "il·legal" i seguir traçant l'exemple del fins ara primer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, que amb la seva dimissió després del no a la independència, "li ha mostrat el camí", a Mas. La líder del PPC ha insistit en la via del diàleg, però dins la legalitat i la Constitució, i no amb una llei "fora del marc legal", ni amb un "referèndum inconstitucional que vol dividir Espanya".

Camacho ha demanat al Govern que actuï amb "lleialtat en els temps" de la convocatòria i que no pretengui "condicionar" el calendari de Mariano Rajoy, que segons Camacho té "tots els mecanismes preparats" i "no li tremolarà el pols" per garantir la legalitat democràtica quan Mas "consumi el seu frau amb la llei" i convoqui el 9-N. "A la gran farsa que està interpretant Mas de la mà d'ERC li queden pocs capítols", ha asseverat Camacho, que està convençuda que "la democràcia guanyarà".

Segons Camacho, si el Tribunal Constitucional tomba la llei de consultes, Mas només tindrà dues opcions: acatar-ho o dimitir. "Mas s'ha quedat sol. És l'únic que impulsa un procés de divisió" a Europa, ha dit Camacho. En aquest sentit, la líder dels populars catalans ha subratllat que la comunitat internacional "no vol processos il·legals ni de ruptura" i ha convidat Mas a "rectificar" perquè "l'únic que ara fa és perjudicar la imatge internacional de Catalunya i Espanya, perjudicar el procés de recuperació econòmica i traslladar molta inquietud a milions de catalans i espanyols".

Demana a Pedro Sánchez que "posi ordre" al PSC

Camacho ha demanat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que "posi ordre" al PSC, a qui la líder popular considera "còmplice" del procés per haver votat a favor de la llei de consultes. "Si no és capaç de posar ordre al PSC, sembla que no és el més legitimat per donar l'alternativa a tots els espanyols com a líder del PSOE", ha sentenciat. "Menys crítiques amb el govern d'Espanya, menys populisme i més responsabilitat amb Espanya i els espanyols", ha implorat Camacho a Sánchez, que ha afegit que mentre els socialistes catalans "segueixen perduts en la seva divisió interna i acomplexats en defensar Espanya, els independentistes seguiran el seu procés".

stats