Política 14/09/2015

Camacho acusa Mas de "gastar-se" les beques menjador "en el Tricentenari i el procés independentista"

La presidenta del PP català alerta que l'escola concertada està en perill perquè "els socis comunistes i republicans de Mas hi estan en contra"

Acn
2 min
Alícia Sánchez-Camacho, reunida amb el responsable de la Fundació Comparte, Claudio Lavanchy, i Alberto Villagrasa, president del PP de la província de Barcelona / Rafa Garrido ACN

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha substituït al candidat popular per al 27-S, Xavier García Albiol, en els actes de campanya, i ha visitat la Fundació Comparte destinada a l'apadrinament de nens. Aprofitant el lloc i l'inici del curs escolar, Sánchez-Camacho ha carregat contra les "prioritats" del Govern d'Artur Mas i que, segons ella, han deixat desprotegides l'educació i la lluita contra la pobresa. En aquest sentit, ha denunciat que Mas s'ha "gastat" els diners de les beques menjador "en el Tricentenari i en el procés independentista", i considera que si Junts pel Sí governa està en perill l'escola concertada perquè "els socis comunistes i republicans de Mas hi estan en contra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Acompanyada de la número 4 de la candidatura del PPC per Barcelona per al 27-S, Esperança García, Alícia Sánchez-Camacho ha centrat l'agenda de campanya del partit, en tenir Xavier García Albiol compromisos amb mitjans i reunions internes. Totes dues han visitat la Fundació Comparte, situada al Raval de Barcelona, i des d'allà ha volgut contraposar el model educatiu i social del PP amb el que atribueix al president de la Generalitat, Artur Mas, i a la candidatura de la que participa, Junts pel Sí.

La popular ha aprofitat per reiterar que el PP està en contra del model educatiu català i de la immersió lingüística i ha assegurat que defensa "una escola en llibertat, on no s'adoctrini els nostres fills" i impulsada per "un Govern que tingui com a prioritat l'èxit acadèmic i no un Govern que tingui com a prioritat l'independentisme, la divisió de la societat i el trencament de Catalunya". "Mas no ha treballat per millorar l'educació. I la prova són les dades: avui comença el curs escolar amb 996 barracons, amb menys professors que l'any 2011 i amb 30.000 alumnes més", ha afegit, tot apostant per "una educació de qualitat, d'èxit acadèmic, amb un bilingüisme cordial i útil, com a Madrid o Andalusia". "Nosaltres volem per a Catalunya un trilingüisme en castellà, català i angles", ha insistit.

I és aquí on ha carregat contra la política pressupostària de Mas i l'ha acusat de destinar per al procés sobiranista els diners que hauria d'haver invertit en educació i serveis socials. "Mas ha estat gastant-se els nostres diners i els impostos del catalans en coses que no eren importants. Amb els 9 milions del Tricentenari es pagarien 17.000 beques menjador per a nens de Catalunya", ha denunciat, tot afegint que si del PP depèn, la propera legislatura "es prioritzarà pagar beques menjador i no tricentenaris, ambaixades i processos independentistes".

La presidenta del PP ha volgut denunciar també que durant els anys que Artur Mas és president "la pobresa infantil s'ha incrementat un punt i mig". "Mas ha fracassat en la lluita contra la pobresa perquè ell i el seu Govern han estat més preocupats i obsessionats en el procés independentista, i en enfrontar i dividir els catalans, que en lluitar contra la pobresa infantil i ajudar als nens que només mengen un cop al dia", ha conclòs.

stats