Eleccions 25-N

Camacho assegura que el PP és la "garantia" que Espanya seguirà sent un "projecte compartit"

La líder del PP acusa des de Vitòria els socialistes de "fallar" quan s'ha de "lluitar per la convivència"

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dimarts que el Partit Popular és "la doble garantia per a catalans i bascos" perquè Espanya segueixi sent "el nostre projecte compartit". Des de Vitòria, on ha ofert una roda de premsa al costat del candidat del PP a la Lehendakaritza, Antonio Basagoiti, la presidenta del Partit Popular català també ha afirmat que "quan hem de lluitar més que mai per la prosperitat i la convivència, els socialistes fallen a la societat basca i catalana".

Alícia Sánchez-Camacho ha retret al PSC que permetés la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat "amb el discurs de la transició nacional" i que, la setmana passada, no s'oposessin "al projecte separatista de CiU", en referència a la proposta de resolució del debat de política general que insta el Govern a convocar una consulta.

Pel que fa al Partit Socialista d'Euskadi, Sánchez-Camacho l'ha acusat de no saber "aprofitar" el pacte amb el Partit Popular que va permetre a Patxi López accedir a la Lehendakaritza i d'actuar "amb absoluta deslleialtat". "Els socialistes no són de fiar, i catalans i bascos ho han de saber", ha afegit la presidenta del PP.

No obstant això, Alícia Sánchez-Camacho també ha carregat contra CiU i el PNB i, concretament, contra els seus presidents, Artur Mas i Íñigo Urkullu, respectivament. Ho ha fet assegurant que "Mas i Urkullu són dues cares de la mateixa moneda i ambdós aprofiten irresponsablement una crisi econòmica per crear una crisi política".