Política
Política 09/01/2012

Sánchez-Camacho insta Mas que deixi les "geometries variables" i aposti per una acció clara de govern

La líder dels populars assegura que el PPC ofereix "serietat" i "responsabilitat", a diferència del PSC i ERC. Demana comprensió al Govern davant de mesures com l'augment de l'IRPF

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alicia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dilluns a Artur Mas que deixi de banda la "geometria variable" perquè és una tàctica que "no li està funcionant". La líder dels populars catalans assegura que Catalunya "necessita estabilitat, serietat i rigor", unes condicions que, diu, pot oferir el PPC davant la "radicalitat" d'ERC o l'herència del PSC, formació de la qual Sánchez-Camacho afirma que "ha enfonsat el país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez Camacho ha insistit que la prioritat del seu partit, si esdevé soci preferent, és sortir de la crisi i reactivar l'economia i l'ocupació, i exigeix al Govern una sèrie de "condicions" en aquesta matèria per negociar.

Aquestes condicions passarien perquè no es creï un nou impost de taxa turística, que es revisi la recepta sanitària, que s'incorpori als pressupostos un "pla d'emprenedoria" que doni suport als empresaris i autònoms i un "pla d'impuls" a la internacionalització dels productes catalans.

Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa posterior a la primera reunió del 2012 del comitè de direcció del PPC.

L'hora de rectificar

La presidenta del PPC ha avisat CiU que aquest dimecres té la oportunitat de rectificar al Congrés "l'error" comès quan va votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy. "Esperem que CiU no ho torni a repetir i que resolgui aquesta actitud amb la votació d'aquesta setmana", ha dit en referència a la votació sobre el reial decret que contempla les primeres mesures d'ajustament econòmic que impulsa l'executiu espanyol, i que ja han sigut aprovades en el consell de ministres.

Noves cares a la direcció

La compareixença davant els mitjans d'Alicia Sánchez-Camacho s'ha produït a la seu del partit de Barcelona, i després de la reunió del comitè de direcció del PPC. En la trobada s'ha decidit la incorporació a aquesta direcció de l'actual vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Montserrat, i de la recentment nomenada delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, com a membre de l'executiva.

El PPC demana comprensió al Govern amb mesures com l'augment de l'IRPF

Sánchez-Camacho també ha reclamat que s'entenguin les "mesures excepcionals" de Rajoy, tal com va fer el PPC amb el Govern. La presidenta del PPC s'ha referit a les declaracions del conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, en què assenyala que l'augment de l'IRPF que ha anunciat el govern espanyol pot acabar sent "asfixiant" per a Catalunya. Sánchez-Camacho ha insistit, com d'altres líders del PP, que aquesta és una mesura "excepcional" i "temporal", i ha demanat comprensió. Per això, demana "responsabilitat" al Govern i ha recordat que, en el seu moment, el PPC va "entendre" les mesures d'austeritat que va aplicar l'executiu de Mas. "Tots col·laborarem en la sortida de la crisi des de Catalunya i des de la resta d'Espanya", ha dit la presidenta popular.

stats