POLÍTICA
Política 28/07/2012

El PP acusa Rubalcaba de ser còmplice de qui demana el concert per a Catalunya

Sánchez-Camacho utilitza el pacte fiscal per carregar contra el líder del PSOE, a qui acusa de no tenir "controlat" el PSC i haver-li permès que votés part de la proposta de CiU, ICV-EUiA i ERC

Efe / Ara
2 min
Alícia Sánchez-Camacho amb Jordi Cornet i María de los Llanos de Luna a la junta directiva del PP

BarcelonaLa dirigent del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat avui el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, de ser "còmplice" d'aquells que volen implantar a Catalunya el concert econòmic basc, sobretot després de veure la posició d'un PSC a qui "no tenen controlat". En declaracions a Efe, Sánchez-Camacho ha assegurat que "el partit socialista ha estat còmplice en avalar parcialment un pacte fiscal, i això és responsabilitat de Rubalcaba, o per manca de control del seu partit a Catalunya o perquè no coneixia el que el seu partit estava aprovant a Catalunya". La líder dels populars, que va trencar la promesa d'abstenir-se al pacte fiscal, obvia que els socialistes catalans van abstenir-se precisament a la definició del pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta és l'anàlisi del PP de l'actitud dels socialistes en el ple del Parlament català de dimecres passat, quan la cambra catalana –amb CiU, ICV-EUiA, ERC i el suport parcial del PSC– va aprovar la reclamació d'un pacte fiscal que permetria a Catalunya dotar-se d'un model similar al concert econòmic a través d'una Hisenda catalana, punt que no van avalar els socialistes catalans.

Sense poder fiscal per a Catalunya

Sánchez-Camacho ha recordat que el PP català va votar en contra dels quatre punts que equipararien Catalunya amb el concert econòmic del País Basc: "Rebutgem que Catalunya recapti tots els impostos, l'apartat normatiu, la quota de retorn [solidaritat] i que hi hagi una única Agència Tributària catalana". Davant aquesta actitud, la dirigent del PP ha criticat el PSC, partit que creu que "ha perdut l'oportunitat del debat de pacte fiscal perquè no ha satisfet ningú": ni els que estan en contra del pacte fiscal ni els que estan plenament a favor.

"I tampoc és coherent amb el que defensa el PSOE a la resta d'Espanya", ha reblat Sánchez-Camacho, que creu, a més, que el PSC "té un greu problema de lideratge i un greu problema de projecte. Per la dirigent del PP, els socialistes, amb el seu suport parcial i la seva abstenció en temes clau del pacte fiscal, avalen els partits que "posen en risc les regles del joc democràtic" i la Constitució.

stats