Política 29/08/2012

Sánchez-Camacho: "Rajoy és profundament autonomista i es pren molt seriosament Catalunya"

La líder del PP a Catalunya assegura en una entrevista a RAC1 que les condicions del rescat seran "econòmiques i financeres" i que no es perdrà autogovern

Ara
2 min
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, en roda de premsa

BarcelonaL'endemà que el Govern s'hagi acollit al rescat autonòmic amb l'advertència que no acceptaria "condicions polítiques", la presidenta del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que "Mariano Rajoy és profundament autonomista i es pren molt seriosament Catalunya". Camacho ha recordat, però, que el fons de rescat autonòmic imposarà "condicions econòmiques i financeres que Catalunya haurà d'acceptar com qualsevol altra comunitat, ni més ni menys que ningú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha recordat, a més, que la "supervisió i control" del pla per part del ministeri d'Hisenda és "mensual". La presidenta popular ha reconegut que Catalunya "és un cas singular perquè és una de les comunitats històriques" i que és veritat que "la solidaritat amb Espanya s'ha de limitar", però ha dit que les condicions econòmiques "s'hauran de complir com les compleixen totes les comunitats".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Camacho ha reiterat diverses vegades al llarg de l'entrevista que Catalunya no ha de patir "en absolut" per la pèrdua d'autogovern: "El govern de l'Estat ens deixarà uns diners, però això no afectarà l'autogovern, sinó els principis d'austeritat financera".

La líder del PP a Catalunya ha dit que l'ajuda de 5.023 milions demanada al fons de liquiditat és com un crèdit que es demana a qualsevol entitat financera, i per això "s'hauran de complir els requisits" exigits.

Davant la impossibilitat de pagar els deutes que té Catalunya, Camacho ha demanat explícitament al president de la Generalitat, Artur Mas, que comparegui al Parlament per explicar la situació financera del país.

Mas i Rajoy es reuniran el 20 de setembre a la Moncloa. La líder popular ha dit que la trobada demostra que Rajoy està predisposat "a ajudar Catalunya i ser al seu costat en tot el que pugui ajudar-la a sortir de la crisi". Ha "valorat positivament" la reunió, perquè demostra que "el govern espanyol està disposat a dialogar". Camacho ha demanat al president de la Generalitat que "no utilitzi el pacte fiscal com un projecte per aconseguir la independència", perquè si el fa servir com una "excusa pel debat independentista, la confrontació i el xoc de trens", estaria "enganyant els catalans".

Una Diada "com la de l'any passat"

Camacho ha dit que el Govern "hauria d'esforçar-se més en la seva responsabilitat de governar i no parlar tant de la manifestació independentista", i ha qualificat "d'errada" el fet que els consellers hagin opinat tant sobre l'assistència o no de Mas en aquest acte de la Diada. La líder popular ha explicat que la seva "preocupació principal no és la manifestació, sinó la crisi i com sortir-ne".

Alícia Sánchez-Camacho ha demanat que la Diada sigui "com la de l'any passat", on "tots els catalans es vegin representats", i ha afegit que "si estem en democràcia, no es pot imposar un perfil independentista en els actes institucionals de la Diada".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats