Política 21/01/2013

Camacho es reuneix amb Rajoy i diu que Hisenda treballarà en la reforma del finançament aquest any

Emplaça Artur Mas a defensar la "singularitat" de Catalunya al nou model

Acn
2 min
Rajoy aquest dimarts a Barcelona amb Alícia Sánchez-Camacho, en un míting de la campanya de les eleccions al Parlament del 25-N / CRISTINA CALDERER

MadridLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha reunit aquest dilluns amb Mariano Rajoy, d'una banda, i amb Soraya Sáenz de Santamaría i Cristóbal Montoro, de l'altra, per abordar la reforma del sistema de finançament autonòmic que cal posar en marxa l'any que ve. Segons ha explicat, el ministeri d'Hisenda vol "liderar" el procés i es posarà a treballar aquest mateix any per trobar un model que compti amb el consens amb els territoris. Un fet "molt positiu", ha dit, que contrasta amb els "desafiaments inconstitucionals i il·legals" que es llancen des de la Generalitat. Per aquest motiu ha emplaçat Artur Mas a recuperar aquesta negociació i defensar la "singularitat" de Catalunya al nou model.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions posteriors a la trobada, Sánchez-Camacho s'ha mostrat "molt satisfeta" de la reunió perquè "el govern ha escoltat la proposta del PP català per liderar la revisió del model de finançament a tot Espanya" i fer-ho "d'acord i escoltant totes les comunitats autònomes". "Crec que és important actuar a Catalunya", perquè "davant els que estan llançant desafiaments inconstitucionals i il·legals el govern ha de donar una resposta des de la legalitat", ha dit.

Segons la presidenta popular, el ministeri d'Hisenda "liderarà" la reforma buscant l'acord amb els territoris però també "en el marc d'una modernització de les administracions i del model autonòmic" necessari per abordar la sortida de la crisi. Ho farà, ha dit, "amb consens, diàleg i en el marc de la Constitució".

Per aquest motiu ha apuntat que la proposta de reforma del sistema de finançament que elaborarà el PP català serà un document "analitzat pel ministeri d'Hisenda", però ha emplaçat el govern de la Generalitat a tornar al camí del diàleg.

"Espero que el govern de Catalunya recuperi la negociació del model de finançament i defensi la singularitat i un model per al finançament de Catalunya", ha dit.

Per Sánchez Camacho, Catalunya "necessita" que Artur Mas "recuperi la negociació amb el govern d'Espanya per millorar el finançament amb la base del diàleg i el consens", i "no que el dia 23 ens porti a una declaració d'independència".

L'auditoria externa demostra la "transparència" del PP

Sánchez-Camacho també ha fet referència a l'auditoria externa que ha encarregat el PP per esclarir si hi ha hagut irregularitats. En aquest sentit, ha afirmat que el fet que el PP l'hagi encarregat és una decisió "important" que permetrà "arribar fins al final" i que es farà amb "transparència" i "llum i taquígrafs".

Segons la presidenta del PP, la investigació permetrà demostrar la "honorabilitat i l'honradesa" del partit "al marge de les actuacions de persones que hagin actuat fora de la llei".

Tot plegat, ha apuntat, demostra que el PP ha adoptat decisions "urgents, ràpides i contundents" per "donar tota la informació als ciutadans" i mostrar que el PP és un partit "amb els comptes ordenats". Per la líder dels populars catalans, la decisió de Rajoy permet donar "tranquil·litat" i "seguretat" perquè el partit té "les portes obertes per donar totes les explicacions que calgui".

stats