POLÍTICA
Política 09/05/2012

Sánchez-Camacho insinua que perillen les pensions si Mas insisteix amb la hisenda pròpia

La líder del PP català opta per l'estratègia de la por per combatre el discurs sobiranista sobre el finançament que articula el president de la Generalitat, Artur Mas. Camacho anuncia una campanya per contrarestar l'ascens del sobiranisme

Ara
2 min
Artur Mas conversa amb Oriol Pujol al Parlament. Darrere, Alícia Sánchez-Camacho / PERE TORDERA

BarcelonaEl creixement de la base social sobiranista i l'estratègia del Govern pel pacte fiscal i l'hisenda pròpia treu de polleguera al PP català. La líder dels populars Alícia Sánchez Camacho ha tornat a amenaçar amb les pensions si el Govern d'Artur Mas insisteix en la transició nacional. Així, Camacho ha preguntat a Mas qui pagarà les pensions si opta per la via dels fets consumats amb la hisenda pròpia i el pacte fiscal. "Vostè pagarà les pensions?", ha etzibat Camacho al president, que ha respost que està disposat a assumir el pagament de les pensions encara que siguin deficitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el Govern anunciés un conjunt de mesures per fer front a l'ofensiva recentralitzadora de l'Estat, Sánchez-Camacho ha assegurat estar "cansada" de la "cantarella que tot és per culpa de Madrid". La presidenta dels populars catalans ha recordat a Mas que, tot i que està sent "seriós" amb l'austeritat, només ha reduït mig punt del dèficit i no ha adoptat mesures de creixement de l'economia. "Però el seu portaveu només fa que criticar el PP i el govern espanyol i fer victimisme", ha conclòs.

Campanya contra el sobiranisme

El cert és que davant l'ascens de la base social sobiranista, el PP no vol quedar-se de braços creuats, com ja havia explicat l'Ara. De moment, Camacho ha anunciat aquest dimecres una campanya per dir "tota la veritat" sobre el que no diu el Govern, i ha citat el pacte fiscal: "Vostè pagarà les pensions, demanarà les cotitzacions de la Seguretat Social?", li ha preguntat al president.

Mas s'ha queixat que la popular barregi "pomes amb peres", i ha remarcat que les pensions es paguen amb cotitzacions, i no amb impostos, que és el que reclama gestionar la Generalitat. "Quan demanem el pacte fiscal demanem els impostos, i les pensions, mentre cobri Madrid les cotitzacions, que les segueixi pagant Madrid", ha subratllat. Ara bé, ha assegurat que tot i que fossin deficitàries, estarien disposats a assumir-les sempre i quan es poguessin pensar des de Catalunya. "Som un país que vol governar-se per ell mateix", ha exclamat.

stats