Política 04/09/2012

Sánchez-Camacho anuncia una bestreta de 120 milions a Catalunya "per pagar nòmines"

La presidenta del PP català assegura que "la Generalitat rebrà les ajudes que necessiti"

Efe
2 min
Alícia Sánchez-Camacho 
 Amb Cristóbal Montoro.

BarcelonaLa presidenta del PP Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat avui que el govern espanyol està ultimant amb la Generalitat un avançament imminent de 120 milions d'euros per a Catalunya, principalment per pagar nòmines.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a TV3, Sánchez-Camacho ha sortit al pas de l'advertència llançada pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que ahir va reclamar "un sistema pont" perquè la Generalitat pugui disposar aquest mes de més liquiditat, a l'espera que s'activi el fons de liquiditat autonòmic (FLA).

Sánchez-Camacho, que ahir va aprofitar la seva estada a Madrid per parlar amb ministres del govern espanyol, ha revelat que en aquests pròxims dies vindrà "un nou avançament d'uns 120 milions, que s'està negociant" amb la Generalitat per pagar nòmines i concerts.

Segons la presidenta del PPC, la Generalitat "rebrà les ajudes que necessiti" i, per això, "el govern d'Espanya habilitarà totes les mesures necessàries per garantir la liquiditat de Catalunya".

Tot i això, ha recriminat al Govern les seves "denúncies permanents" contra l'executiu central, malgrat que el seu president, Mariano Rajoy, "ha actuat de manera molt diferent" al seu antecessor, José Luis Rodríguez Zapatero.

Sánchez-Camacho ha criticat que, d'una banda, demani 5.023 milions d'euros del FLA però, d'una altra banda, no redueixi altres despeses supèrflues i no prioritàries, com els 350.000 euros que va costar l'expositor de la Biennal de Venècia.

El PPC, ha reiterat Sánchez-Camacho, podria retirar el seu suport a la governabilitat a Catalunya si el Govern es fixa com objectiu "la transició nacional, la independència i el xoc de trens" amb Espanya i no aplica totes les mesures d'austeritat esperades.

Sobre la cita del 20 de setembre entre Rajoy i Artur Mas, ha assegurat que el president del govern espanyol escoltarà la proposta de pacte fiscal, encara que la "prioritat és sortir de la crisi".

Sánchez-Camacho, que no creu "en absolut" que Rajoy estigui preparant una remodelació del seu govern, ha admès que ahir a la reunió de la direcció del PP "es va produir un debat" sobre la concessió del tercer grau a l'etarra Iosu Uribetxeberria Bolinaga, però ha negat que hi hagués tensió i ha assegurat que les veus discrepants es van mostrar "molt respectuoses" amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz.

stats