Política
Política 24/01/2011

Sánchez-Camacho defensa que TV3 s'obri a l'externalització o la cogestió

Sánchez-Camacho creu que Rajoy ha estat malinterpretat i que no defensa cap recentralització o laminació del model autonòmic. Així ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio

Redacció
2 min
Alícia Sánchez-Camacho al seu escó del Senat espanyol, el 23 de Juny de 2010.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Alicia Sánchez-Camacho creu que Rajoy va ser malinterpretat en les seves declaracions crítiques amb l'estat de les autonomies. Així ho ha explicat la diputada a Catalunya Ràdio, acabada de tornar de Sevilla, on el PP ha celebrat la seva convenció nacional: “No volem cap mena de regressió i cap mena de recentralització. Sóc absolutament partidària del nostre model de les autonomies. No se'l va interpretar bé, a Rajoy. Havíem de millorar i perfeccionar aquest model i és el que es va matisar en aquesta convenció de Sevilla”. Camacho ha explicat que Rajoy és un “gran desconegut” per a molts, però que té molt clar que és un defensor del model autonòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En matèria econòmica, Camacho ha defensat el seu pla de tancar empreses públiques, fusionar-les o passar-les a gestionar des de l'àmbit privat. Preguntada específicament sobre TV3, ha obert la porta a “externalització o cogestió” perquè el país no pot permetre's “empreses deficitàries”. “Els mitjans públics, necessaris”, ha afegit, i ha apostat per controlar més la seva acció informativa.

Pel que fa a l'organització territorial catalana, Camacho s'ha mostrat oberta a redefinir les funcions de les diputacions, però ha estat inequívoca a marcar les vegueries i els consells comarcals com a nivells d'administració a suprimir.

La líder popular també ha tingut Zapatero al punt de mira, a qui ha titllat de “cínic i hipòcrita” per les seves crítiques al dèficit autonòmic tenint en compte “que és ell qui més ha incrementat el dèficit, a nivell de l'estat”. Sobre el llegat econòmic del tripartit, l'ha qualificat de “pèssim”. “Ha enganyat a tots els catalans. Castells va dir que el dèficit es quedaria en 4.000 milions i al final ha estat de quasi el doble”.

Finalment, l'entrevistada també ha opinat de la polèmica lingüística al Senat, on ha defensat que els debats siguin en castellà, a excepció dels de la Comissió de Comunitats Autònomes. “El Senat és una cambra espanyola amb una llengua comuna. I la llengua espanyola la sento molt catalana, perquè es parla a Catalunya”, ha explicat.

stats