Política 13/05/2015

Sánchez-Camacho lamenta la "polèmica absurda que han volgut crear alguns" amb el català i el ministre Wert

"No hi ha polèmica, el català és la nostra llengua a Catalunya igual que el castellà", diu la presidenta del PP català a Santa Coloma de Gramenet

Acn / Ara
2 min
Alicia Sanchez-Camacho en un bar amb membres del PP a Santa Coloma de Gramenet / Jordi Pujolar ACN

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha lamentat la "polèmica absurda que han volgut crear alguns" amb les declaracions del ministre José Ignacio Wert sobre el català. "No hi ha polèmica, el català és la nostra llengua a Catalunya igual que el castellà, i el que ha fet l'estat de dret és garantir que el nostre model lingüístic no tingui el castellà com a llengua estrangera", ha assegurat. Sánchez-Camacho, que ha fet aquestes declaracions abans que es difongués la gravació amb les paraules exactes de Wert, ha dit també que hi ha gent –sense citar-los– que es volen "aprofitar" d'aquesta polèmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més a més, la líder popular ha aplaudit la darrera interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que insta dues escoles de Sant Cugat i Mataró a fer un 25% de les classes en castellà a petició d'un grup reduït de pares. Segons Sánchez-Camacho, els tribunals "garanteixen que el model educatiu no tingui el castellà com a llengua estrangera" perquè, d'aquesta manera, es trasllada a les aules la "normalitat del carrer".

Camacho també ha ironitzat sobre el president de la Generalitat, Artur Mas: "Jo també vull el model lingüístic de Mas, en quatre llengües: català, castellà, anglès i francès, però sense pagar quasi 1.000 euros al mes en escoles privades", ha etzibat.

Durant el seu míting en un bar del barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, Camacho també ha demanat el vot per al PP en les pròximes eleccions municipals, davant d'opcions de "marca blanca" com Ciutadans o Podem. La líder popular ha posat el PP per davant de partits esquitxats per casos de corrupció en al·lusió a PSC i CiU: "Nosaltres no tenim ni Clotildes ni Mercuris, i Rajoy ha sigut el primer president que ha fet reformes per posar en marxa mesures anticorrupció de manera efectiva", ha assegurat.

stats