Política 16/04/2012

Sánchez-Camacho titlla "d'oportunistes" i "irresponsables" les peticions d'abdicació del rei Joan Carles

La presidenta del PPC considera que la figura del monarca és important per a l'estabilitat de l'Estat, la cohesió territorial i l'impuls de l'economia espanyola

Acn
1 min

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, no ha volgut valorar aquest dilluns el polèmic viatge de Joan Carles I a Botswana per participar en una cacera d'elefants, més enllà de remetre's a les explicacions donades per la casa reial. Segons Camacho, aquesta activitat forma part de l'agenda privada del monarca, i ha demanat que se li repecti.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Del que sí que ha parlat ha estat de les reaccions d'alguns polítics que han demanat l'abdicació del rei arran de la polèmica. Sánchez-Camacho considera aquestes peticions "oportunistes" i "irresponsables" perquè, segons ha dit, la figura del monarca és important per a l'estabilitat de l'Estat, la cohesió territorial i l'impuls de l'economia espanyola.

Segons Sánchez-Camacho, l'actuació de la casa reial s'ajusta als criteris "d'eficàcia i contenció", i ha destacat que la partida que s'hi destina s'ha reduït en els pressupostos generals i que, fins i tot, a alguns dels seus alts càrrecs se'ls ha reduït el sou.

La presidenta del PPC també ha assenyalat que la normativa actual ja permet un seguiment adequat i les auditories necessàries dels comptes de la casa reial.

stats