Política 11/04/2012

Sánchez-Camacho sobre la recentralització: "El marc d'autogovern va costar molt d'assolir. Per mi, és irrenunciable"

La líder del PP català rebat així les paraules d'Esperanza Aguirre, que ahir apostava en una trobada amb Rajoy perquè les autonomies retornessin les competències a l'administració central amb l'argument que els suposaria un estalvi de 48.000 milions d'euros

Ara
1 min
Alícia Sánchez-Camacho al Parlament

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que no està "en absolut" d'acord amb les declaracions d'ahir dimarts d'Esperanza Aguirre, que advocava per recentralitzar l'Estat i fer que les autonomies retronessin les competències en sanitat i educació a l'administració central, una aposta que segons la popular madrilenya suposaria un estalvi de 48.000 milions d'euros per a les autonomies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta proposta, que ja ha estat descartada per altres líders del PP, com el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va en contra del "marc d'autogovern català" i de "l'Estatut constitucional" que té Catalunya i que "tant temps ens ha costat" aconseguir, ha dit Sánchez-Camacho. La líder popular qualifica la seva posició contra la recentralització d'"irrenunciable".

A banda d'assegurar que aquesta no és la posició del PPC, s'ha agafat a les paraules de Rajoy després del guant que li va llançar Aguirre. Des del punt de vista de Sánchez-Camacho, el president del govern va "respondre clarament" de forma negativa.

Negocia amb el PP

Sánchez-Camacho opina que el Govern li hauria de mostrar "agraïment" pel seu paper a Madrid i per les seves gestions de negociació entre l'executiu català i l'espanyol. Des del seu punt de vista, les crítiques del portaveu del Govern, Francesc Homs, són "des de la ignorància, i això el porta a la imprudència. Les converses amb Madrid són incipients i aniran bé". En aquest sentit, assenyala que "amb els pressupostos arriben a Catalunya 1.400 milions d'euros. I no es reclamen les bestretes que haurien d'abonar".

stats