Política 24/08/2019

Sànchez, sobre JxCat: "Menteixen els qui diuen que serà el centredreta independentista"

El president de la Crida no creu que Mas tingui intenció de ser candidat en unes futures eleccions

Europa Press
2 min
Jordi Sànchez insta l'Estat a acordar un referèndum i refusa la DUI

BarcelonaEl diputat de JxCat suspès al Congrés i president de la Crida Nacional per la República, Jordi Sànchez, ha cridat a reordenar l'espai postconvergent (JxCat, PDECat i la Crida) per encarar la nova etapa després de la pròxima sentència del Tribunal Suprem sobre el judici als líders independentistes, i adverteix que "menteixen els qui diuen que serà l'espai del centre dreta independentista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb Europa Press des de la presó de Lledoners, ha apuntat que "no es tracta de fer un partit en el sentit tradicional" i ha argumentat que dins de JxCat conviuran persones ideològicament plurals. Per això, Sànchez avisa que s'equivocaran els qui busquin l'hegemonia de qualsevol ideologia a JxCat, i creu que aquests moviments s'han d'encarrilar abans de finals d'any.

Sobre el paper que ha de jugar l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en aquest procés, Sànchez creu que serà allò que ell vulgui, "com correspon a la persona que exerceix el lideratge natural d'aquest projecte". "No dubto que, si fos per l'electorat i per les bases del que acabarà sent JxCat, Puigdemont tindrà les màximes responsabilitats", ha sentenciat l'expresident de l'ANC.

En relació a la figura de l'expresident Artur Mas, creu que "no té intenció d'encapçalar cap llista" en unes futures eleccions, encara que ha descartat que sigui el moment de parlar de candidats i de llistes. Sobre una possible dissolució del PDECat, Sànchez ha assegurat que el partit que presideix David Bonvehí està fent el seu procés de reflexió, i ha confiat que la seva direcció i militància "sabran valorar el que és millor per ser lleials i més útils al projecte d'una Catalunya independent".

També ha reivindicat la Crida, moviment polític que presideix, i ha destacat que aquest projecte segueix el seu camí "amb discreció i sense obrir polèmiques, que tant agraden a alguns". Segons Sànchez, el cicle electoral d'aquest any ha obligat la Crida "a ser especialment discreta per evitar confusions", però assegura que estan treballant al territori.

Confiança en el "clam" de la Diada

Sobre la diada de l'Onze de Setembre, Sànchez confia que serà, "una vegada més, un clam immens per la unitat i la independència", i no tem que es converteixi en una mobilització de l'independentisme contra els partits. Davant les crítiques de dirigents d'ERC per l'estratègia dels últims mesos de l'ANC, Sànchez considera que són "innecessàries", sense voler afegir més llenya al foc, precisa.

També ha emplaçat l'ANC i Òmnium Cultural a dissenyar i liderar la resposta a la sentència del Suprem sobre els líders independentistes, i demana que els ciutadans confiïn en aquestes entitats perquè "trobaran el to i la intensitat adequada". "Convido l'ANC i Òmnium a tenir ambició en la resposta si es vol traspassar fronteres i fer visible al món la humiliació que per a molta gent representarà una sentència condemnatòria", ha ressaltat.

stats