Política 07/08/2018

Sánchez rebrà Merkel a la casa de vacances de Doñana aquest cap de setmana per parlar d'immigració

La Moncloa destaca que té el "mateix enfocament" que la cancellera alemanya en política migratòria

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El president espanyol, Pedro Sánchez, ahir a Marivent després de reunir-se amb Felip VI.

MadridL'agost del 2014, quan l'economia espanyola començava a despuntar, Angela Merkel no va dubtar a fer costat a Mariano Rajoy, de vacances a Galícia. I junts van fer un tros del Camí de Sant Jaume –amb els seus intèrprets molt a prop–. Ara, en uns temps turbulents per a la cancellera alemanya, ha decidit fer costat al nou president socialista, Pedro Sánchez. El líder socialista la rebrà aquest cap de setmana, l'11 i 12 d'agost, a la finca de vacances dels presidents espanyols a Doñana, el palau de les Marismillas, segons ha informat la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una reunió informal en què repassaran l'agenda bilateral i europea, sobretot en política migratòria, un tema en què "mantenen un enfocament conjunt". També abordaran la reforma de la unió econòmica i monetària en què el president espanyol vol subratllar "la necessitat de tenir en compte el pilar social i les directives de qualitat en el mercat laboral". Finalment, faran balanç de l'última cimera de l'OTAN i parlaran de defensa europea. La Moncloa destaca "l'excel·lent sintonia" que existeix entre els dos mandataris.

La intenció de Sánchez és també ensenyar a Merkel "la bellesa del Parc Natural de Doñana" i la tasca que s'hi fa per a la "defensa i la recuperació de les espècies amenaces, com el linx ibèric.

Tot i que fa només dos mesos que és a la Moncloa, Sánchez va marxar divendres passat de vacances després de fer una llarga roda de premsa de final de curs. Ahir, però, va reunir-se amb Felip VI a Marivent i, després, amb la presidenta de les Balears, Francina Armengol. A més de la visita informal de Merkel a Doñana, farà un parèntesi per assistir a Barcelona a l'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A, també amb el rei, i a finals de mes viatjarà a Llatinoamèrica en el primer viatge oficial fora d'Europa.

stats