Política 17/12/2014

Sánchez, a Rajoy: "Només li falta recuperar la frase franquista 'el carrer és meu'"

El secretari general del PSOE acusa el president espanyol de ser el cap de govern "més retrògrad" que ha tingut Espanya en democràcia

Ara / Agències
2 min
Rajoy respon Sánchez, aquest dimecres al Congrés

BarcelonaIntercanvi d'acusacions aquest dimecres del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE i cap de l'oposició, Pedro Sánchez, que ha acusat Rajoy de ser el president "més retrògrad" que ha tingut Espanya en democràcia. "Només li falta recuperar la frase franquista 'el carrer és meu'" ha etzibat Sánchez- que es referia així a una frase mítica del que va ser ministre de Franco i fundador del PP Manuel Fraga després de la matança policial de Vitòria del 1976. Rajoy ha replicat que Sánchez no té criteri sobre res i l'ha contraposat al seu predecessor, Alfredo Pérez Rubalcaba, que tenia "bastant més encert" que l'actual líder socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'intercanvi d'acusacions s'ha produït en el marc de la sessió de control al Congrés a tomb del debat sobre el retrocés que suposa per a les llibertats públiques l'anomenada llei mordassa impulsada pel ministre Jorge Fernández-Díaz. Rajoy ha rebutjat que la llei de seguretat ciutadana vagi contra la llibertat dels espanyols i ha contraatacat subratllant que el gran "atemptat" contra els drets dels ciutadans que hi ha hagut, diu, a Espanya protagonitzat per José Luis Rodríguez Zapatero causa de la seva política econòmica.

"Va deixar a Espanya a la vora del col·lapse, del rescat, va augmentar la desocupació en 3,4 milions de persones, va deixar a Espanya en recessió amb un dèficit públic de més del 9 per cent i milers de factures sense pagar", ha deplorat Rajoy. I ha subratllat que el que està fent el seu govern és precisament corregir tot això. Davant les acusacions, el president del govern espanyol no s'ha estat de recordar lleis de seguretat ciutadana aprovades pel govern socialista com la que va impulsar el ministre José Luis Corcuera i que es va conèixer com "llei de la puntada de peu a la porta". Rajoy ha recitat un seguit de frases pronunciades per Rubalcaba per deixar en evidència Sánchez.

La "confusió" del líder del PSOE, segons Rajoy

"Això és el que li passa amb els filats amb ganivetes, amb el dèficit públic i amb la reforma de la Constitució. Al final, tot això acaba generant la sensació, si no la seguretat, que té vostè una certa confusió a l'hora de tenir un criteri sobre qualsevol cosa ", ha retret Rajoy al líder del PSOE. Sánchez ha lamentat que el Govern aprovi lleis que posa multes als preferentistes que es concentren davant entitats bancàries o que es mobilitzen per frenar desnonaments.

"A vostè només li falta aquella frase franquista 'el carrer és meu' per demostrar als espanyols el que realment és, el president més retrògrad de la democràcia espanyola", ha etzibat Sánchez. Opina que el govern, "sense cap tipus de pudor", retalla drets i llibertats i ho justifica dient que ho fa, precisament, per defensar-los. També ha retret al president del Govern que pretengui permetre les escoltes il·legals sense autorització judicial i que digui defensar els mitjans de comunicació públics plurals quan el que ha fet és "convertir la Radiotelevisió Espanyola en un autèntic NODO a l'estil franquista". Per tot això, ha considerat que causa enrogiment escoltar apel·lar a una majoria moderada a Espanya quan legisla "per a la dreta més extrema".

stats