Política 18/01/2015

Sánchez insta Rajoy a "no seguir impassible" i abordar la reforma federal

El líder del PSOE creu que un canvi en la Constitució és "l'única alternativa i solució per seguir garantint la unitat i la concòrdia"

Efe
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant l'acte a Viladecans / ACN

TarragonaEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha avisat aquest diumenge el president del Govern, Mariano Rajoy, que no pot seguir "impassible" davant la situació a Catalunya i, per això, l'ha instat a abordar la reforma constitucional en clau federal, que és "l'única solució per garantir la unitat". En una assemblea oberta davant unes 500 persones a Tarragona, el segon acte d'aquest diumenge a Catalunya (el primer ha estat a Viladecans), Sánchez ha "reivindicat la política de veritat" i ha reclamat "desterrar la de la mentida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'única alternativa i solució per seguir garantint la unitat i la concòrdia és la reforma constitucional", ha assenyalat. "Els catalans i els espanyols ens mereixem un nou acord". A més, ha negat que el PSOE impedeixi que els catalans votin: "Els independentistes volen fracturar i després acordar els termes de la fractura. Nosaltres diem que primer acordem i després votem. Perquè l'ordre dels factors sí que altera el producte".

D'altra banda, Sánchez ha tornat a criticar el líder de Podem, Pablo Iglesias, que "fa de la mentida la seva forma de fer política" i "diu el que vol escoltar la gent", i ha assegurat que "respecta" els votants de Podem, però els "alerta de la política de l'engany dels seus dirigents, que és una cosa diferent". Així, ha recordat que Iglesias "va prometre jubilació als 60 anys, renda bàsica universal i que no pagaria el deute públic, i ara calla", a més que "renega del seu programa electoral" i "deia que era d'esquerres i ara diu que això de la dreta i l'esquerra és un joc de trilers". "Doncs, Iglesias, jo sóc una persona d'esquerres i vull un govern d'esquerres", ha exclamat Sánchez, que ha estat presentat per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

stats