Política 28/02/2018

Sánchez exigeix a Rajoy que aprovi uns pressupostos o convoqui eleccions

El secretari general del PSOE li demana que "surti de la letargia"

Ara
2 min
Pedro Sánchez aquest dimecres a l'Hospitalet de Llobregat / ACN

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha exigit aquest dimecres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "surti de la letargia i de la paràlisi", presenti "ja" el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2018 i "convoqui els espanyols a les urnes" si no té majoria parlamentària per aprovar-los.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als periodistes a Sevilla a l'arribar al Teatre de la Maestranza per assistir a l'acte de lliurament de les Medalles d'Andalusia amb motiu del 28-F, presidit per la presidenta de la Junta, Susana Díaz, segons informa Europa Press.

"Li demanaria al senyor Rajoy des de Sevilla que surti de la seva letargia i de la seva paràlisi. Ja va estar un any en funcions i no pot aspirar a estar quatre anys més en funcions", ha recordat el líder del PSOE, que ha indicat que "Espanya té molts problemes i governar no consisteix a conservar el poder a qualsevol preu, sobretot quan del que estem parlant és de prorrogar i postergar molts dels problemes que tenen els ciutadans pel que fa a precarietat i desigualtat". I ha afegit: "Cal regenerar la vida democràtica del nostre país ".

En aquest sentit, Sánchez ha exigit a Rajoy: "Presenti els pressupostos i, si no pot comptar amb una majoria parlamentària per aprovar-los, ha de convocar els espanyols a les urnes perquè es pugui construir una majoria diferent que pugui tirar endavant molts dels problemes que té el nostre país i que no està tirant endavant el govern d'Espanya".

En la seva opinió, aquesta cita amb les urnes hauria de servir per articular una "majoria alternativa capaç de fer un govern diferent, capaç de treure Espanya de la paràlisi".

Cs demana abaixar l'IRPF als mileuristes per donar suport als comptes

De moment, els populars tampoc tenen garantit el suport de Ciutadans en un nou projecte de pressupostos. Des del Mobile World Congress, el líder del partit taronja, Albert Rivera, ha advertit al PP que no donarà suport als comptes fins que "reconeguin amb humilitat que ha de canviar de polítiques i fer un gir cap a la classe mitjana i treballadora".

D'aquesta manera, Rivera ha supeditat el seu suport a què hi hagi una rebaixa de l'IRPF per als mileuristes. De fet, el líder de Ciutadans ha concretat en un tuit a quanta gent afectaria la rebaixa que proposen:

Ciutadans també demana que hi hagi una equiparació dels salaris entre cossos de seguretat, més permisos de paternitat i un suport de 1.000 euros a famílies per les guarderies per donar suport als pressupostos de Rajoy. "No hi haurà pressupostos si no es compleixen aquestes mesures", ha sentenciat Rivera, qui també ha afegit que exigiran regeneració i que s'acabi amb els polítics que mantenen els seus escons malgrat els casos de corrupció.

stats