Política 09/02/2016

Pedro Sánchez i Mariano Rajoy es reuniran divendres al Congrés

El dirigent popular va descartar que la trobada fos dimecres, per problemes d'agenda

Ara / Europa Press
2 min
Mariano Rajoy i Pedro Sánchez a la Moncloa / ARA

MadridDesprés d'algun estira-i-arronsa, ja hi ha data per a la reunió entre el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez. Serà divendres a les 17 hores, segons ha avançat Europa Press. En un primer moment, tots dos s'havien de reunir aquest dimecres al Congrés, però el dirigent popular ho va posposar perquè ja tenia a l'agenda una reunió amb el grup parlamentari del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez va anunciar ahir que han demanat a la Moncloa reunir-se amb el president en funcions del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, el pròxim dimecres al Congrés, després que la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal, assegurés que han demanat fins a 17 vegades reunir-se amb Sánchez d'ençà del 20-D. "Jo en cinc dies m'he reunit amb més formacions polítiques que Rajoy en 40 dies, i ara intenta posar data d'investidura a qui ha desbloquejat la situació política", li va replicar.

Més tard, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha evitat concretar l'hora i el lloc exacte de la reunió. El dirigent popular va confiar que la reunió no formi part d'un "atrezzo" per seguir amb la "teatralització de la ronda d'investidura". En una mostra que les relacions no són bones, Casado va explicar que Rajoy ha trucat dues vegades sense èxit a Sánchez els últims dies i que, fins i tot, el dirigent socialista va cancel·lar "sense cap explicació" una reunió que tots dos havien concertat per al 18 de gener.

La reunió entre Rajoy i Sánchez arribarà un dia després que el president espanyol en funcions s'hagi vist amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera. Una reunió que ha disgustat el PSOE, que critica que el dirigent popular es vegi amb el líder de Ciutadans abans que amb Pedro Sánchez, que és qui té ara l'encàrrec d'intentar formar govern.

stats