Política 10/10/2019

Sánchez acusa Rivera de "donar voltes i no saber on és" i Casado de no tenir projecte per a Espanya

El president en funcions obvia Catalunya durant el seu míting a Terol

G.a.
2 min
El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ahir al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

MadridEl president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dijous durant un míting a Terol que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, "ha donat voltes i voltes i no sap on és", en relació als seus canvis de posicionament polític. "Nosaltres sí que sabem on és, governant comunitats amb un partit que s'ha finançat irregularment i apuntalat per l'extrema dreta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSOE també ha apuntat a Pablo Casado, de qui ha dit que "no té projecte polític" i que per això "no fa campanya". "Tret que el seu projecte sigui el d'Aznar", ha dit, recordant les paraules en les quals l'expresident del govern assegurava que hauríem de treballar fins als 70 anys i que s'exagerava amb el canvi climàtic. "El que vol el PP és això: que treballem fins que el cos aguanti i contaminar fins que el planeta esclati".

Sánchez ha insistit en "concentrar els vots en l'únic partit que pot donar al país estabilitat i avenços" i ha assegurat que "el multipartidisme no ofereix múltiples respostes", donant per fet que el PSOE és l'únic aval per a la governabilitat. "Qui vulgui seguir amb el bloqueig té múltiples partits a dreta i a esquerra".

Sánchez no s'ha referit en aquesta ocasió a la sentència del Procés ni a la possible aplicació del 155, ni tampoc a la polèmica per les paraules del cap de la Guàrdia Civil a Barcelona, i ha defensat que l'economia d'Espanya "va bé". Ha defensat que els socialistes són els únics que tenen "un equipàs" en economia i ha criticat l'exassesor del PP Daniel Lacalle perquè va dir que s'haurien de reduir les pensions. "Llavors Casado, amb bon criteri, li va dir, «Així no aconseguirem cap vot», que és el que va passar". De Ciutadans ha apuntat al també exassessor econòmic Toni Roldán, del qual ha dit que "es va creure allò que ni vermells ni blaus i després es va adonar que allò era blau fosc quasi negre".

stats