Política 20/07/2018

Sànchez, Rull i Turull demanen la llibertat després que Llarena hagi retirat les ordres internacionals

Creuen que la retirada de les ordres mostra la "nul·la confiança" del jutge que hi hagi rebel·lió

Núria Martínez
1 min
Josep Rull i Jordi Turull, a les portes del Suprem el 23 de març.

MadridDesprés que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena retirés les ordres internacionals contra els polítics a l'exili, les defenses han tornat a demanar la llibertat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. En l'escrit que han presentat a la sala segona del Suprem, les defenses reivindiquen que la retirada de les ordres és "la viva mostra de la nul·la confiança que té el mateix senyor instructor en la qualificació dels fets de rebel·lió i sedició".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a les defenses, aquesta falta de confiança es concreta en el fet que un cop rebutjada la petició de lliurament per un primer estat (Alemanya) hagi preferit retirar totes les ordres abans d'exposar-se al risc que fossin rebutjades per tres països més.

Una vegada Llarena ja ha tancat la instrucció de la macrocausa, les defenses reconeixen a la sala d'enjudiciament que no pot entrar "en judicis de tipicitat propis de la sentència". No obstant això, creuen que la "rellevància penal de les imputacions en què es basa la mesura cautelar no pot deixar de tenir-se en compte la immotivada decisió de Llarena". Per aquest motiu demanen la llibertat de Sànchez, Rull i Turull.

La fiscalia del Tribunal Suprem va demanar aquest dijous que no es modifiquin les mesures cautelars dels presos polítics, tal com li han sol·licitat, i els mantingui en presó preventiva.

stats