Sánchez alerta que l'alta abstenció és l'única opció de victòria de la dreta

El candidat evita donar continuïtat a l'agressivitat de Rodríguez Ibarra amb els independentistes

El to i el discurs de Sánchez són, un cop passat els debats, pràcticament idèntics als de fa tres dies. Mobilitzar l'electorat indecís i el de Podem s'ha convertit en el gran repte de l'esprint final de campanya. Així ho ha fet explícit aquest dimecres a Badajoz, on ha assegurat que "la dreta té un clau ardent a què agafar-se: l'abstenció". 

Aquesta és fins ara l'al·lusió més clara i directa de Sánchez als que pensen quedar-se a casa diumenge, després que altres dies ha insistit que el PSOE és "l'únic partit que pot frenar la dreta" i que "pot garantir que Espanya continuï avançant i no retrocedint 40 anys", expressions que ha repetit aquest dimecres. 

Sánchez, que ha arribat una hora i mitja tard al míting de l'auditori de l'Hotel Mercure Rio, ha pronunciat un discurs sense referències a l'independentisme, més enllà de cridar a la "concòrdia territorial", ni a Pablo Iglesias, malgrat que pocs minuts abans l'expresident extremeny Rodríguez Ibarra s'havia mostrat molt dur tant amb els líders sobiranistes com amb el líder d'Unides Podem. 

Rodríguez Ibarra trenca el to conciliador de Sánchez: "Torra no declara la independència perquè sap que anirà a la garjola"

El candidat a la presidència, en canvi, té clar que el seu enemic és la dreta, malgrat que en el míting ha evitat referir-se als partits directament i fer cap al·lusió a les enganxades del debat. El que sí que ha fet Sánchez és allunyar qualsevol visió catastrofista sobre Espanya recordant que "és el tercer país del món en esperança de vida" i assegurant que "des de fora, transmet valors positius", i ha celebrat els 14 anys des de l'aprovació del matrimoni igualitari. 

A banda d'això, Sánchez continua repetint les tres idees eix del seu programa: "Lluita contra la desigualtat, per la convivència entre territoris i per la neteja democràtica contra la corrupció". També ha tingut algunes deferències pels territoris que visita, com per exemple "millorar les infraestructures que l'estat li deu" a Extremadura, amb menció especial a l'Espanya despoblada sobre un ferrocarril que ha promès impulsar. 

Més continguts de