Política 04/05/2017

Sánchez arrasa a Catalunya amb l'aval de gairebé la meitat dels militants del PSC

L'ex secretari general ha presentat 6.058 firmes, mentre que les de Díaz no arribarien a mil. La candidatura sanchista també guanya a les Balears i al País Valencià

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Pedro Sánchez, entre Iceta i Parlon, a la festa dela rosa

MadridPotser Susana Díaz ha guanyat el primer 'round' de les primàries del PSOE a l'Estat, però els militants del PSC tenen ben clar quin és el seu candidat: Pedro Sánchez. L'ex secretari general ha rebut l'aval de gairebé la meitat dels militants catalans, segons les dades de la candidatura sanchista. En total, s'han presentat aquest dijous a Ferraz fins a 6.058 firmes provinents de Catalunya, mentre que les de suport a la presidenta andalusa no arribarien a mil (985) i l'exlehendakari Patxi López només n'hauria recollit aproximadament 500, segons les dades provisionals que han filtrat les candidatures a l'espera que Ferraz acabi amb el recompte oficial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de l'entorn de Sánchez a Catalunya, han valorat positivament el resultat i el veuen com un indicador del "moviment de militants" que arrossega l'exsecretari general del PSOE. A parer seu Sànchez representa el partit "nou" enfront de Susana Díaz i més a Catalunya: "El manteniment de la seva paraula [del no a Mariano Rajoy] ha reforçat la confiança".

No tenen la mateixa opinió fonts properes a Díaz i López. L'entorn de la presidenta andalusa a Catalunya no creu que el nombre d'avals recollits sigui un "reflex" dels vots que obtindrà Susana Díaz a les primàries. "No és important", assegurava un dels consultats.

Al seu torn, els que donen suport a Patxi López no amaguen que el nombre d'avals és un indicador útil a l'hora de valorar els vots que poden adquirir els aspirants a la secretaria general però s'escuden en la "polarització" que ha marcat la campanya entre Díaz i Sánchez.

Més suports a la resta de territoris de parla catalana

Però Sánchez no només ha arrasat a Catalunya, sinó al conjunt dels territoris de parla catalana. A les Balears s'ha imposat amb 976 avals, seguit de Patxi López, amb 450 (la presidenta de les Illes, Francina Armengol, li dona suport), i 350 de Díaz. Reuneix així més de la meitat dels suports recollits des de les Balears.

Al País Valencià, on el president, Ximo Puig, dona suport a Díaz, Sánchez ha presentat fins a 8.105 firmes -a tocar del llindar mínim per presentar-se a les primàries-, mentre que Susana Díaz 5.200 i Patxi López un miler.

stats