Política 26/12/2015

Pedro Sánchez assegura que no cedirà davant Podem sobre la unitat territorial d'Espanya

El líder del PSOE insisteix en declaracions al diari 'El País' que vol liderar un pacte d'esquerres però mai que inclogui un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya

Ara
2 min
Pedro Sánchez, Pablo Iglesias, Albert Rivera i Soraya Sáenz de Santamaría al debat organitzat per Atresmedia / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, assegura que no cedirà davant de Podem sobre la unitat territorial d'Espanya i que intentarà convèncer els seus barons que un possible pacte de governabilitat amb aquesta força política no inclourà un referèndum sobre l'autodeterminació a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons publica aquest dissabte 'El País', Sánchez s'ha imposat "unir el PSOE en un pacte d'esquerres que respecti la integritat territorial d'Espanya".

En declaracions a aquest diari, el líder socialista assegura que mai negociarà "res que afecti la integritat territorial d'Espanya" i que així ho ha comunicat ja al secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

Adverteix que si Iglesias "vol abordar aquest assumpte mai estarem d'acord" i que, si fos així, des del PSOE es bloquejarà qualsevol possibilitat d'entesa.

Els límits per començar a negociar amb altres forces polítiques les exposarà Sánchez al comitè federal del PSOE de dilluns, tot i que demà celebrarà una reunió informal amb els dirigents territorials per reforçar el consens.

Alguns barons, com els d'Andalusia, Castella-la Manxa o Extremadura, han expressat la seva disconformitat amb la possibilitat que Sánchez pacti amb Podem per formar govern, davant l'exigència de Pablo Iglesias de donar llum verda a permetre un referèndum a Catalunya.

Una consulta per decidir la via negociadora

Per una altra banda, membres de la plataforma 'En Positivo, por un Novo Proxecto Socialista Galego' ha demanat al PSOE que es faci una consulta entre els militants per decidir quin camí s'ha de seguir en les negociacions per formar govern. Els membres de la plataforma lamenta el "creuament de declaracions irresponsables i fora de context dels òrgans del partit" que, al seu judici, només pretenen "convulsionar" la vida interna del PSOE.

El PP i la proposta de Ciutadans

Mentrestant, però, n'hi ha que des del PP segueixen insistint a explorar la via que proposa Ciutadans per formar govern. El vicesecretari d'organització i electoral del PP i diputat electe per Zamora, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat aquest dissabte que "sona bé" el pacte constitucionalista proposat per Ciutadans. Tot i això, considera que caldrà esperar la reunió que mantindran Albert Rivera i Mariano Rajoy dilluns per veure i analitzar "el contingut" i la concreció de la proposta.

stats