Política 01/09/2019

Pedro Sánchez descarta el suport de JxCat i ERC per a la investidura: "No fa falta el seu vot"

El líder del PSOE diu que hi ha una "tercera via" per evitar les eleccions i proposa "un programa comú progressista"

Ara
2 min
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, presentarà el seu programa dimarts a Madrid.

Barcelona"No fa falta el seu vot. Amb l'abstenció del PP i Ciutadans hi ha govern". Pedro Sánchez ha tornat a descartar, així, el suport dels partits independentistes a la seva investidura. En una entrevista al diari 'El País', Sánchez ha criticat la manera d'actuar de les dues forces independentistes catalanes i ha assegurat que "el que fan depèn de paràmetres i de qüestions que no tenen res a veure ni amb l'interès general de Catalunya ja que van rebutjar uns pressupostos beneficiosos per a ells". "L'estabilitat del país no pot descansar en formacions polítiques que tenen un calendari aliè a l'interès general d'Espanya", ha etzibat el líder del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol en funcions, a més, també ha insistit que una repetició electoral es pot evitar i ha assegurat que hi ha una "tercera via" per explorar. En plenes negociacions per sumar suports de cara a la seva investidura, el líder del PSOE explica que entre l'opció d'uns nous comicis i la d'un govern de coalició existeix una altra possibilitat: "Un govern progressista amb un programa comú progressista que perfectament pot cooperar amb diferents opcions al govern de coalició que planteja Unides Podem durant els pròxims quatre anys", explica en una entrevista aquest diumenge al diari 'El País'.

Sánchez gairebé no fa referència a Catalunya, però insisteix en demanar "sentit d'estat" a tots els partits polítics espanyols perquè el nou executiu no depengui "dels partits independentistes". Sobre Catalunya, el president espanyol en funcions també recorda que l'última enquesta del CEO assegurava que "un 80% dels catalans està a favor del diàleg".

El líder del PSOE ha llançat un missatge a Podem. "Si al final el 10 de novembre hem d'anar a eleccions, els progressistes d'aquest país apostaran amb més contundència pel PSOE", ha opinat, convençut que els votants d'esquerres apostaran per un programa progressista i voldran "quatre anys d'estabilitat".

L'entrevista de Sánchez arriba després que el líder de Podem, Pablo Iglesias, es queixés a través de Twitter que el president del govern espanyol en funcions no hagués contactat amb el seu partit "en tot l'agost". Iglesias creu que això vol dir que Sánchez o bé "vol eleccions i no busca acords" o bé "pretén negociar-ho tot en l'últim minut".

Sánchez assegura que a partir de dimarts presentarà la seva proposta "de programa comú progressista", primer a la ciutadania, diu, i després a la formació d'Iglesias.

stats