Política 17/08/2016

Sánchez referma el seu 'no' a Rajoy i li exigeix que posi ja data a la investidura

El líder del PSOE exigeix al president del govern espanyol en funcions que concreti aquesta setmana quan se sotmetrà a la votació del Congrés

Gerard Pruna
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al costat de la presidenta, Micaela Navarro; el secretari d'Organització, César Luena (d), i el portaveu parlamentari, Antonio Hernando (e), durant la reunió de l'executiva i la direcció del grup parlamentari

BarcelonaDesprés de dues setmanes en segon pla, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha trencat avui el silenci per refermar el seu 'no' a la investidura del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy. En roda de premsa després de reunir la comissió permanent de l'executiva socialista i la direcció del grup parlamentari, ha subratllat que els socialistes votaran en contra de Rajoy per "convicció ideològica i ètica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La compareixença del líder socialista ha arribat minuts després de la roda de premsa de Rajoy, en què ha evitat respondre si els populars accepten les sis exigències fetes fa una setmana per Ciutadans o quan té previst sotmetre's al debat d'investidura. "Ni Rajoy ni ningú té dret a mantenir captives les institucions", ha opinat, i ha exigit al dirigent popular que concreti abans de divendres data i hora del debat d'investidura.

En cas contrari, Sánchez ha anunciat que els socialistes impulsaran una iniciativa al Congrés perquè la presidenta de la cambra, Ana Pastor, parli amb Rajoy i el forci a presentar-se al més aviat possible a un debat d'investidura. El secretari general del PSOE, que ha acusat el líder del PP d'exigir la "submissió de tots els grups", ha dit que és important que hi hagi govern aviat, però si és "net".

Tot i mostrar-se obert a reunir-se amb el president del govern espanyol en funcions, Sánchez ha avisat que abans de veure's és important que Rajoy hagi fixat data per a la investidura i hagi aclarit en quina situació està la seva negociació amb Ciutadans. Dos aspectes que, ha lamentat, Rajoy no ha desvelat en la roda de premsa d'aquest dimecres, que ha qualificat de "presa de pèl".

Preguntat per les paraules d'ahir del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, Sánchez ha volgut treure ferro al debat i ha afirmat que el que va fer el dirigent català va ser posar sobre la taula que és una "fal·làcia" que els únics escenaris possibles siguin el d'un govern de Rajoy o unes terceres eleccions. Tanmateix, no ha volgut posicionar-se sobre si els socialistes donarien suport a un altre candidat del PP, i ha subratllat que el seu objectiu és que els populars estiguin a l'oposició.

stats