POLÍTICA
Política 06/07/2013

La policia municipal de Pamplona fereix el dirigent abertzale Txelui Moreno

Ha estat durant una càrrega de la policia contra un nombrós grup de persones que, amb ikurriñes i crits d'''independència'', es dirigien a la plaça per presenciar el tret de sortida dels 'sanfermines'

Ara
1 min

PamplonaInici de festa accidentat. El dirigent abertzale Txelui Moreno ha resultat ferit al cap durant una càrrega de la policia local de Pamplona. Els fets han passat poc abans del tret de sortida dels 'sanfermines' quan Moreno, amb un nombrós grup de gent, es dirigia cap a la plaça de l'Ajuntament de Pamplona amb una ikurriña de grans dimensions i la policia els ha impedit el pas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de moments de forcejament, la policia ha carregat contra el grup de gent. Moreno té un trau al cap i contusions per tot el cos. La policia local de Pamplona ha assegurat que també un agent seu ha resultat ferit per l'impacte d'una ampolla al cap.

Ikurriña gegant

L'inici dels Sanfermines del 2013 han començat amb 20 minuts de retard després que l'alcalde de Pamplona s'ha negat, segons ha argumentat per motius de seguretat, a llançar el 'txupinazo' després que s'ha instal·lat una ikurriña gegant davant la façana del consistori. Instants abans de les 12.20 hores, el regidor socialista Eduardo Vall, l'encarregat d'encendre la metxa del coet, ha sortit al balcó del consistori per iniciar les festes davant de milers de mossos que s'esperaven a la plaça.

stats