Política 05/10/2017

Alumnes de Sant Andreu de la Barca reclamen respecte per als fills d'agents de la Guàrdia Civil

Uns 200 joves es manifesten a les portes de l'Institut El Palau

Ara
2 min
Una parella de guàrdies civils, en una imatge d'arxiu

Uns 200 alumnes de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) s'han concentrat aquest matí davant les portes del centre per reclamar respecte per als companys fills d'agents de la Guàrdia Civil que, els últims dies, han denunciat el tracte rebut per part d'alguns alumnes i professors del centre. La concentració ha començat a les 08.00 h a les portes de l'institut, a pocs metres de la caserna de la Guàrdia Civil, convocada ahir mateix pels mateixos alumnes per expressar el seu rebuig a l'actitud "discriminant" de l'institut vers els fills dels guàrdies civils i per demanar "respecte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentre es duia a terme la concentració, diferents professors i personal de l'institut han sortit a l'exterior per parlar amb els estudiants i el claustre del centre ha publicat un comunicat en el seu portal web en què manifesta que "sempre ha vetllat per la perfecta convivència de la seva comunitat educativa". En el text, els mestres també denuncien: "El nostre més profund rebuig a algunes de les informacions publicades els últims dies en alguns mitjans de comunicació que qüestionen la pràctica professional dels docents del centre". A les parets del centre, un dels punts de votació en què va entrar la Guàrdia Civil l'1 d'octubre, s'hi poden veure pintades en defensa de la Guàrdia Civil i proclames com "Stop adoctrinament".

"Normalitat acadèmica a tots els nivells"

Per la seva part, fonts del Departament d'Ensenyament han explicat a l'ACN que al centre es tracta tots els alumnes per igual independentment de la seva professió o origen, que a les aules es viu amb plena "normalitat acadèmica a tots els nivells" i també ha lamentat que es vulgui posar en entredit la professionalitat dels mestres. Així, Ensenyament ha demostrat el suport total a la direcció de l'institut.

Tant la direcció del centre com Ensenyament no han rebut cap queixa formal per part d'alumnes o famílies i asseguren que tota denúncia sobre presumptes casos de pressió escolar a fills d'agents els arriba a través dels mitjans de comunicació.

stats