NOU GOVERN
Política 28/12/2010

Sant Cugat acomiada Lluís Recoder com a alcalde en un ple multitudinari

Mercè Conesa serà la nova alcaldessa de la ciutat vallesana, on CiU té majoria absoluta. Oriol Pujol s'ha acostat a l'acte

Roger Tugas
1 min
Lluís Recoder i Mercè Conesa en el moment en què aquesta ha estat proclamada nova alcaldessa de Sant Cugat.

BarcelonaEl nou conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha renunciat aquest vespre a l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès per dedicar-se a la seva responsabilitat al Govern català d'Artur Mas, a través d'un ple extraordinari multitudinari. Durant els 11 anys en què ha liderat l'Ajuntament, Recoder va començar pactant amb el PP, després va aliar-se amb Esquerra i finalment va aconseguir la majoria absoluta a les municipals del 2007. Malgrat els 14 regidors aconseguits –d'un total de 25–, va oferir un pacte de govern local als republicans, que el van rebutjar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ha rellevat al capdavant del consistori la convergent Mercè Conesa, que ha exercit de tinenta d'alcalde de Territori els darrers tres anys. Malgrat que no ha transcendit en un conflicte obert, Unió no sempre ha vist amb bons ulls aquest relleu, malgrat que finalment ha acatat la decisió i Conesa ha estat votada per tots els regidors de la federació. De fet, el diputat democristià Joan Recasens ostenta –i seguirà ostentant– la primera tinència d'alcaldia municipal. Francesc Carol és el nou regidor nacionalista en substitució de Recoder.

stats