Política 28/02/2012

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar torna a posar la bandera espanyola després que uns desconeguts la cremessin la matinada de dilluns

Els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per identificar els autors i posar-los a disposició judicial

Efe
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Sant Pol de Mar (Maresme) ha reposat a primera hora d'aquest dimarts la bandera espanyola al balcó del consistori, després que uns desconeguts la cremessin la matinada de diumenge a dilluns, segons han informat fonts municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va instar ahir l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido (CiU), a la "ràpida reposició de la bandera" espanyola després d'aparèixer cremada.

Els autors de la crema van utilitzar un pal llarg amb uns draps per calar-li foc, que també va afectar la bandera catalana i va causar desperfectes a la façana de l'edifici.

Els fets van tenir lloc després que el jutjat contenciós administratiu número 13 de Barcelona condemnés a finals de gener l'Ajuntament de Sant Pol de Mar a col·locar la bandera espanyola al balcó, en estimar el recurs contenciós interposat per l'exregidor no adscrit Enrique Abad Fernández contra l'acord del ple per retirar l'ensenya de l'edifici i d'un lloc preferent a l'Ajuntament.

La sentència es va emetre a mitjans de gener i la bandera espanyola va tornar a onejar al balcó de l'Ajuntament ara just fa una setmana, dos dies abans que acabés el termini marcat.

Els Mossos d'Esquadra ja han iniciat una investigació per a la identificació dels autors i la seva posada a disposició judicial.

stats