POLÍTICA
Política 25/04/2014

Santamaría replica la proposta "win-win" de Mas: "La llei no pot perdre mai"

La vicepresidenta avisa que "ha de quedar molt clar que qualsevol espanyol està subjecte a la Constitució i les lleis". Davant el fet que el dia de Sant Jordi visités Catalunya sense informar-ne a la Generalitat, ha defensat que no ha de comunicar a ningú les seves visites en territori espanyol

M.colomer
2 min

Barcelona"No es tracta de guanyar o perdre. La llei no pot perdre mai, ens obliga a tots". D'aquesta manera ha replicat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a l'aposta de Mas per acabar negociant amb l'Estat després de la consulta de manera que "tothom hi guanyi". Després que Mas també demanés deixar de banda les condicions per iniciar un diàleg serè, Santamaría ha insistit que "no es pot dialogar sobre una proposta il·legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió del consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha avisat: "Has de quedar molt clar: qualsevol espanyol està subjecte a la Constitució i a les lleis". També ha retret a la Generalitat que no sumi per afermar la recuperació econòmica. Ha restat importància al fet que ni ella ni el president del govern espanyol aprofitessin per reunir-se amb Mas en les visites a Catalunya d'aquesta setmana.

Visita a Catalunya sense avisar

Davant el fet que el dia de Sant Jordi visités Catalunya per reunir-se amb representants del sector del llibre sense informar-ne a la Generalitat, ha defensat que no ha de comunicar a ningú les seves visites en territori espanyol. Entre altres coses, ha dit, perquè és la seva "obligació". "Som el govern d'Espanya, de la nació i de tots els ciutadans espanyols. (...) Mai s'han plantejat comunicacions d'aquesta naturalesa, i el govern només informa a la delegació del govern a la comunitat autònoma", ha argumentat.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } Precisament, la reunió amb els editors -afirma que van ser ells que li van demanar la reunió- el dia de Sant Jordi li ha servit per argumentar que a Catalunya preocupen altres qüestions “més enllà del debat que planteja el senyor Mas”. La visita la va qualificar de "colonial" el candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa -"crec que és eurodiputat", ha dit Santamaría-, i la vicepresidenta ha respost: "Només he de dir una cosa: som el govern de la nació i no compliríem, amb la nostra obligació si no ens preocupéssim també pels interessos dels catalans, perquè també som el seu govern".

stats