Política 31/01/2017

Santamaría recorda al Govern que faci quan faci el referèndum "serà igual d'inconstitucional"

La vicepresidenta del govern espanyol lamenta que la situació política a Catalunya es mogui al "ritme dels radicals de la CUP"

Salva Almenar
2 min
La vicepresidenta espanyol Soraya Sáenz de Santamaría ha demanat al Govern tornar a la senda constitucional.

ValènciaEl govern espanyol segueix sense variar el seu discurs respecte al referèndum a Catalunya i reitera la impossibilitat de plantejar una consulta sobre la independència. Avui li ha tocat el torn a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que, preguntada per la possibilitat que el Govern avanci el referèndum per l'"extrema judicialització" del procés, ha assenyalat que la consulta sobiranista, "es faci abans o després serà igual d'inconstitucional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha expressat la número dos de l'executiu en la roda de premsa posterior a la trobada que ha mantingut aquest dimarts amb el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, amb qui ha tractat qüestions com el finançament autonòmic, les inversions en infraestructures o les ajudes per pal·liar els danys del darrer temporal de neu que va afectar el País Valencià.

En el torn de preguntes, qüestionada per la situació de Catalunya, Santamaría ha aprofitat per carregar contra la CUP, a qui ha titllat de "radicals". En aquest sentit, la vicepresidenta espanyola ha lamentat que siguin els cupaires els qui marquen el "ritme" al Govern i que una societat "molt oberta i moderada" com la catalana "tingui ara el partit més radical de tot l'espectre polític".

Per a Soraya Sáenz de Santamaría, la possibilitat oberta per part del Govern d'avançar el referèndum demostra que l'executiu "balla al ritme de la música de la CUP". La vicepresidenta ha aprofitat la seva intervenció per recordar que "el més legal en aquest país és respectar la Constitució i les lleis".

Davant el repte sobiranista, la vicepresidenta ha assegurat que "el món va per una altra via" i cal treballar per l'estabilitat. Per això, ha demanat al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, "i a tot el seu equip que tornin a la senda de la Constitució, del respecte als drets dels ciutadans i del respecte a la democràcia".

stats