Política 19/08/2016

Santamaría 'culpa' Sánchez de la data d'investidura: "Podria haver opinat, però no va agafar el telèfon"

La vicepresidenta anuncia que Rajoy trucarà "immediatament" al líder socialista per intentar arrossegar-lo a una abstenció en la investidura

Dani Sánchez Ugart
1 min
El govern espanyol posa Forcadell en el punt de mira del Constitucional

MadridQuan Mariano Rajoy va triar ahir dijous la data del 30 d'agost per a encetar el seu debat d'investidura i fer córrer el rellotge constitucional era perfectament conscient que, si tot fallava, abocava Espanya a unes terceres eleccions el dia de Nadal. Aquest divendres, però, la vicepresidenta espanyola en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha espolsat les culpes d'aquesta situació i ha assenyalat directament el líder socialista, Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy es mou vuit mesos després i s’exposa a una investidura fallida

Segons l'argument de la vicepresidenta, el polític socialista va tenir l'oportunitat de dir la seva sobre aquesta data, però la va perdre perquè "no va agafar el telèfon" a Mariano Rajoy quan li va trucar per "consensuar-la". "El PSOE està en una posició molt difícil per opinar sobre la data, perquè podria haver opinat i va dir que no", ha considerat en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

"Hi havia una altra data, que era el 6 de setembre, que portaria les eleccions a l'1 de gener", ha defensat la vicepresidenta, que ha dit també que el president del govern espanyol en funcions trucarà "immediatament" de nou a Sánchez amb una actitud "constructiva".

Rajoy mirarà de pressionar el líder socialista, que aquest divendres s'ha refermat en el seu 'no' al candidat popular, perquè canviï d'opinió i faci possible la formació de govern. D'això dependrà, ha recordat que es puguin aprovar uns pressupostos -–als quals Sánchez també ha dit que votaran no.

stats