Santamaría demana al comitè organitzador del congrés del PP que investigui l'autoria del vídeo contra la seva llista

En un escrit el considera "intolerable" i fet amb la "intenció més nociva" contra els populars

La candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría ha presentat un escrit davant la comissió organitzadora del congrés del Partit Popular, que presideix Luis de Grandes, sol·licitant una investigació sobre l'origen i autoria del vídeo en què "s'agredeix greument" l'honor del PP i d'alguns dels seus membres.

En l'escrit, a què ha tingut accés Europa Press, el representant de la candidatura Antonio Sanz Cabello critica la difusió "intolerable" d'un vídeo fet amb el "pitjor ànim" i la intenció "més nociva" de "qüestionar la trajectòria" de membres del PP.

Amb el títol 'Cuéntame cómo vais a renovarnos', aquesta cinta de poc més de dos minuts utilitza la sintonia de la coneguda sèrie de TVE 'Cuéntame cómo pasó' –que narra la vida d'una família en els anys de Transició i els anys 80– per subratllar que alguns dels principals suports de Sáenz de Santamaría (Javier Arenas, Cristóbal Montoro i Celia Villalobos) ja estaven en política llavors.

"Mai en la història interna del nostre partit havíem assistit a un exercici de contaminació i de qüestionament contra membres del Partit Popular com el que s'ha produït amb la difusió d'aquest vídeo", ha criticat Sanz Cabello, i ha destacat el moment "tan delicat i transcendent" que és l'elecció d'un nou president estatal.

Casado nega que hi estigui implicat

A més, ha assegurat que en els mitjans de comunicació ha transcendit "que s'ha pogut confirmar" que el vídeo procedeix de l'entorn de la candidatura de Pablo Casado. "Si la intenció és clara, amb més raó encara ho hauria de ser l'origen d'aquest vídeo", ha apuntat Sanz Cabello.

Per això la candidatura de Sáenz de Santamaría demana a la comissió organitzadora del congrés que iniciï una investigació sobre l'origen i autoria del vídeo; que demani a l'equip que col·labora "formalment o informalment" amb Pablo Casado les explicacions i avaluacions pertinents, i que s'adoptin, si escau, les mesures que corresponguin en compliment de les normes que regeixen el congrés del PP.

Per la seva banda, la candidatura de Pablo Casado ha assenyalat en un comunicat difós pel seu equip de campanya que rebutja "frontalment i enèrgicament qualsevol acció que suposi un atac cap a qualsevol company del Partit Popular".