Política 21/11/2017

Santi Rodríguez (PP): "No estem satisfets amb el que va passar l'1-O però no cal flagel·lar-se públicament"

El cap de campanya d'Albiol admet que l'1-O "va haver-hi violència, però no només d'un costat: oposar-se a acatar una decisió judicial també és violència"

A.s.
1 min
Santi Rodríguez (PP) amb Mònica Terribas a Catalunya Ràdio

BarcelonaPrimer esbós d'autocrítica entre les files constitucionalistes. "Creu que podem estar satisfets pel que va passar l’1-O? No pas, però no cal sortir públicament a flagel·lar-se", ha dit el cap de campanya del PP a les eleccions del 21-D, Santi Rodríguez, en ser preguntat per Mònica Terribas (Catalunya Ràdio) si ells no farien autocrítica. "Farem autocrítica, però no davant els mitjans de comunicació", ha reblat el també secretari general dels populars catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Santi Rodríguez, però, posa al mateix nivell la repressió policial i la resistència pacífica dels ciutadans davant els col·legis electorals: "El dia 1 d'octubre va haver-hi violència, però no només per un costat: oposar-se a acatar una decisió judicial també és violència. I que sigui un govern qui envia la gent a evitar que la policia faci complir la llei és molt greu".

"A cap govern li agrada enviar la policia a fer que s’acatin les lleis, ni suspendre un govern autonòmic. Tot això s’ha fet perquè hi havia un govern que no tenia normes", ha afegit el dirigent popular.

Santi Rodríguez ha participat en el que havia de ser una tertúlia amb representants del PP, PSC i Cs a Catalunya Ràdio -ahir Terribas va fer el mateix amb representants de la CUP, ERC i JxCat-, però Ciutadans i el PSC van declinar la invitació.

En ser preguntat sobre quina oferta fa al 48% de votants independentistes per al 21-D, Rodríguez ha respost: "Jo no puc canviar les meves propostes polítiques per acontentar el 48% que no pensen com jo. Jo he de defensar el que crec, i no els puc oferir el que els satisfaria", ha admès Rodríguez.

stats