Política 21/04/2017

Santi Vila assegura que ningú li ha suggerit que deixi el Govern per evitar ser inhabilitat

El conseller del Cultura confia que la visita de Soraya Sáez de Santamaría comporti "compromisos reals i respostes polítiques" per a Catalunya

Ara
2 min
Santi Vila: “Incrementar en 50 milions el pressupost seria insòlit”

BarcelonaEl conseller de Cultura, Santi Vila, ha participat aquest divendres amb el Govern en ple en la signatura del manifest que compromet tots els alts càrrecs de l’executiu a "organitzar, convocar i celebrar" el referèndum sobre la independència de Catalunya. Abans, havia passat pels estudis de TV3, on ha lamentat que hi hagi veus -aquesta mateixa setmana un article a l'Abc'- que l’assenyalen com un dels consellers que podrien abandonar la Generalitat abans de la convocatòria de la consulta per evitar ser inhabilitat. Segons ha explicat, "ningú" li ha suggerit que dimitís per poder concórrer a unes futures eleccions. Vila ha atribuït aquesta "especulació gratuïta" al fet que hi ha gent interessada a fomentar una campanya per provocar "malestar" al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És ben xocant que els que volen el millor per a nosaltres diguin que hauríem d'anar-nos-en perquè ens volen protegir, i els que ens desitgen el pitjor diguin que ens n'hem d'anar perquè som uns incompetents", ha apuntat durant l’entrevista, recollida per Europa Press.

Vila també ha parlat del cas David Bonvehí per carregar contra la persona que va gravar la conversa i defensar el coordinador organitzatiu del PDECat. "En privat pots incorporar matisos i hipòtesis que en veu alta semblen una frivolitat", ha apuntat Vila, que ha definit Bonvehí com una persona extraordinària i, en canvi, el responsable de la filtració com "algú amb una moralitat molt pobra". Tot i que ell apareix en una foto amb Bonvehí el dia que es va gravar la conversa, ha explicat que no va participar en el dinar, sinó que només s'hi va acostar a saludar al final, ja que estava reunit en un lloc proper.

Santamaría visita Barcelona per la diada

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, visita aquest divendres Barcelona per donar suport a la candidatura de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. El conseller de cultura confia que aquesta aparició comporti "compromisos reals i respostes polítiques" per a Catalunya.

Vila també ha assenylat en declaracions als periodistes que "sorprèn que aquesta visita es produeixi avui i aquí", quan les circumstàncies polítiques que viu Catalunya és evident que tenen efectes pràctics. Al seu judici, val la pena recordar les paraules de l'escriptor Francesc Pujols, que resaven que "el pensament català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors", ha dit. "Jo crec que a les portes de la Diada aquestes instrumentalitzacions tan delicades val la pena que es contestin amb claredat", ha agregat.

La visita de la vicepresidenta durant la diada ha provocat reaccions. Precisament avui, l'editora de 'La Campana', Isabel Martíha dimitit de la junta directivaAssociació d'Editors en Llengua Catalana

stats