Política 29/01/2015

El conseller Santi Vila veu "molt poc patriota" ERC i suggereix que "ha apunyalat" CiU

Acusa els republicans de posar Artur Mas "als peus dels cavalls" per haver forçat la compareixença del president pel cas Pujol

Efe
2 min
Santi Vila ha lamentat la manca de diàleg amb el govern espanyol/ ACN

BarcelonaEl conseller de Territori, Santi Vila, considera que ERC ha estat "molt poc patriota" en forçar la compareixença del president català, Artur Mas, a la comissió parlamentària que investiga el frau fiscal de la família Pujol, una maniobra que insinua que ha estat una "punyalada" a CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local, Vila ha retret a ERC que posés Mas "als peus dels cavalls" malgrat la seva "trajectòria impecable", i ha etzibat, en referència als republicans: "Just quan estem teòricament pactant i acordant processos electorals i d'independència, aprofites i apunyales el de davant. Jo aquesta jugada no la veig".

El conseller ha titllat Artur Mas d'home "solvent i seriós", i ha subratllat: "Tot Catalunya sap que [Artur Mas] no farà cap disbarat, cosa que n'hi ha d'altres que no és tan segur que si arribessin a governar no ho fessin, posant així en risc els 40 anys de més progrés que han viscut mai Catalunya i Espanya".

A la pregunta de si estava parlant d'ERC, Vila ha afegit: "I d'altres, amb idees peregrines del que s'hauria de fer". El conseller ha posat així de manifest el malestar que ha generat a CiU la decisió d'ERC de forçar la compareixença de Mas davant la comissió del cas Pujol, hores després de pactar els pressupostos de la Generalitat per al 2015.

Vila ha destacat els ambiciosos plans de Catalunya per a aquest any i ha comentat que en tot aquest procés sobiranista, que està "tan ple de dificultats, "el personatge més valuós" és el president català. En aquest context, ha argumentat que "molts sectors conservadors" de Catalunya tenen "molts dubtes" sobre la conveniència del procés sobiranista, però "ho aguanten i ho defensen perquè veuen la solvència de Mas al capdavant".

Per això, Vila ha comentat que li havia "xocat" la decisió d'ERC i s'ha preguntat "quin valor té" aquesta jugada d'aprofitar-se de la situació per "desgastar" Mas, quan ell té un compromís ferm davant qualsevol cas de corrupció.

stats