Política 09/01/2013

Santi Vila, conseller de Territori, veu "absolutament necessari" que Unió doni explicacions pel cas Pallerols

El dirigent de CDC assegura que ja es veurà els propers dies si hi ha d'haver "responsabilitats polítiques"

Ara / Efe
1 min
Santi Vila, entrevistat a RAC1 / RAC1

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila (CDC), ha afirmat avui que és "absolutament necessari" que UDC, soci de federació de Convergència, doni explicacions per l'anomenat cas Pallerols. Unió va acceptar ahir, gràcies a un pacte judicial, tornar 385.000 euros desviats de subvencions públiques destinades a cursos de formació per a aturats, per la qual cosa es va evitar la celebració del judici i l'ingrés a presó dels condemnats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"De nou la justícia s'imposa. Hi ha un reconeixement de culpa i hi ha una solució que és ben habitual en la pràctica judicial. Si d'aquí es deriven responsabilitats polítiques, es veurà els pròxims dies", ha afirmat Vila en declaracions a RAC1. Per al nou conseller de la Generalitat, "serà absolutament necessari que [Unió Democràtica de Catalunya] doni explicacions".

Trias: "Ara no deu voler que ens barallem amb Unió"

Les paraules de Santi Vila contrasten amb les dels alcaldes de Barcelona i Girona, Xavier Trias i Carles Puigdemont, respectivament, que, en una entrevista doble als estudis de TV3, han evitat mullar-se sobre el cas. "Ara no deu voler que ens barallem amb Unió?", ha dit Trias quan la periodista Ariadna Oltra ha tret el tema. Trias sí que ha admès que davant casos de suposat finançament irregular, els partits han de "reflexionar". Ha evitat, però, anar més enllà, perquè, segons ha dit, no coneix els detalls de l'acord entre els acusats i la fiscalia. Els dos alcaldes han coincidit a denunciar el retard del sistema judicial. Han passat catorze anys abans que els cas Pallerols no ha arribat a judici.

stats