Política 05/02/2015

Santiago Vidal "encara confia en el dret" i espera que el CGPJ "prengui una decisió jurídica i no política"

El jutge lamenta que a Madrid "tenen pràcticament la decisió presa"

Acn
1 min
El jutge Santiago Vidal en l'acte 'Procés constituent i república' organitzat per ERC de Mataró / ACN

BarcelonaEl jutge Santiago Vidal assegura que "encara confia en el dret" i ara espera que el ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) prengui "una decisió jurídica i no política". Vidal ho ha dit hores després que Antonio Fonseca, el promotor de l'acció disciplinaria, hagi proposat al CGPJ la seva expulsió de la carrera judicial per l'elaboració d'una constitució catalana. El magistrat català ha lamentat que a Madrid "tinguin la decisió pràcticament presa" i ha explicat que això li "recorda a temps passats, quan es feien depuracions de càrrecs a partir de decisions purament polítiques o ideològiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Santiago Vidal ha explicat el seu model de constitució catalana aquest vespre a Mataró, en l'acte "Procés constituent i República" organitzat per l'agrupació local d'ERC. En una atenció prèvia a l'ACN, el jutge ha explicat que "li sap molt greu" la situació que està vivint i que creia que a l'estat espanyol no es tornarien a viure situacions de "temps passats, quan es depuraven càrrecs per raons polítiques".

Malgrat aquesta relativa tranquil·litat expressada en públic, l'ARA ha pogut saber que el jutge es mostra pessimista amb el seu entorn més proper i creu que la justícia l'acabarà expulsant de la carrera judicial.

stats