Política 27/05/2014

Santiago Vidal: "Encara que m'ho prohibeixin, l'esborrany de la Constitució catalana continuarà endavant"

El magistrat assegura que, digui el que digui l'òrgan disciplinari del Consell General del Poder Judicial, els altres 9 membres del grup de treball, que es mantenen en l'anonimat, seguiran treballant-hi

Ara
2 min

BarcelonaEl magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal ha deixat clar aquest dimarts que el que estan fent ell i nou juristes més és redactar "un esborrany d'un document" que esperen "que serveixi com a eina de treball per als pares i mares de la futura Constitució". En cap cas, ha dit, estan redactant la futura Constitució catalana. Vidal va declarar ahir davant l'òrgan de govern dels jutges –el Consell General del Poder Judicial (CGPJ)– i va deixar clar que són "un grup d'amics" que dediquen les hores lliures a escriure un esborrany.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista posterior a RAC1, el magistrat ha insistit que no han rebut cap encàrrec: "Hi ha una iniciativa pròpia que hem posat en coneixement de diputats i senadors de pràcticament tots els partits i també d'entitats públiques i privades".

Vidal també ha explicat als micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio' que han rebut "centenars de trucades de suport i adhesió", però ha admès que també els ha trucat "algun polític català" advertint-los que ara la prioritat és votar el 9-N, abans que redactar una futura Constitució catalana.

El jutge també ha declarat que se sent "no perseguit, però sí vigilat per les seves idees polítiques, com vigilat per un Gran Germà que li adverteix: vés en compte amb el què fas". Alhora, ha advertit que si el CGPJ l'expedienta i li prohibeix seguir amb la tasca, l'esborrany "continuarà endavant" perquè els altres nou membres del grup hi continuaran treballant perquè es mantenen en l'anonimat. Vidal es va negar aquest dilluns a donar el nom dels seus companys i va fer constar que considerava aquesta pregunta "ofensiva" perquè pretenia provocar una delació.

El magistrat va declarar durant mitja hora davant el promotor de l'acció disciplinària del CGPJ, Antonio Jesús Fonseca-Herrero. Es va acollir, segons va dir a la sortida, al seu dret a no contestar a algunes preguntes, que no ha precisat.

stats