ELECCIONS EUROPEES
Política 15/05/2014

El secretari general de Vox creu que "en un país democràtic" Mas "seria destituït, processat i empresonat"

Santiago Abascal assegura que "Rajoy presideix un govern covard i dorment"

Europa Press
1 min
Alejo Vidal-Quadras, durant la presentació, aquest dijous, de Vox a Barcelona / MANOLO GARCIA

ValladolidEl secretari general de Vox, Santiago Abascal, ha assenyalat aquest dijous a Valladolid que "en un país democràtic" i "sense complexos" el president de la Generalitat, Artur Mas, "seria destituït , processat i empresonat" pel seu "desafiament" a l'Estat i a la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un míting celebrat a la capital del Pisuerga de cara a les eleccions europees, Abascal ha advertit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "està obligat a defensar tots els espanyols" i "tot" el que els "pertany". "Rajoy presideix un govern covard i dorment", ha afegit.

Així mateix, el secretari general de Vox ha assegurat que Rajoy "no es creu les enquestes del CIS" i ha augurat que el dia 25 "els poderosos, els corruptes i els traïdors" s'enduran "un gran ensurt". "Cal rebutjar a les urnes els que ens han arruïnat, estafat i traït", ha sentenciat.

Per Abascal, una secessió de Catalunya seria "irreversible", per la qual cosa ha afirmat que, "de totes les crisis" que pateix Espanya, la més greu seria "la nacional". Per això, ha advocat per donar "un missatge contundent als nacionalistes" i ha avisat que Vox "ha arribat per quedar-se", amb independència del resultat dels comicis, tot i que ha mostrat la seva confiança a aconseguir representació al Parlament Europeu.

En declaracions recollides per Europa Press, Abascal ha defensat com a aspecte diferenciador de la seva formació que "no canvia de discurs" en funció del lloc on l'imparteix, ja que "la unitat d'Espanya ni es discuteix, ni es pregunta, es defensa", un discurs "coherent" que evita "enganyar el ciutadà".

El secretari general de Vox també ha destacat el suport popular aconseguit en els seus quatre mesos de vida, en els quals ha obtingut 4.000 afiliats i 10.000 simpatitzants registrats.

stats