Política 28/09/2018

Un jutge de Saragossa arxiva la denúncia de Puigdemont contra els joves que van amenaçar-lo des d'un tanc

Considera que el vídeo difós per internet és una "farsa sense cap valor intimidatori" i no constitueix amenaça, injúria ni delicte d'odi

Acn
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al seu despatx del Parlament

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 7 de Saragossa ha arxivat la denúncia de Carles Puigdemont contra els joves que van gravar un vídeo des de d'alt d'un tanc en què l'amenaçaven d'anar-lo a buscar a Brussel·les, un vídeo que es va fer viral a través de les xarxes socials. Segons la interlocutòria del magistrat Rafael Lasala Albasini, que ha avançat aquest divendres RAC1, es tracta d'una "farsa sense cap valor intimidatori" i no constitueix amenaça, injúria ni delicte d'odi, com denunciava Puigdemont. La decisió no és ferma i l'expresident pot presentar recurs. Segons el jutge, el contingut del vídeo és "penalment irrellevant". En la seva interlocutòria, Lasala fa una cronologia dels fets de la tardor passada i, entre altres coses, opina que el referèndum de l'1-O va ser "com els que se celebraven en l'anterior règim polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al vídeo, els joves també amenaçaven el líder de Podem, Pablo Iglesias. Els fets es remunten al 8 de desembre de l'any passat, en una jornada de "portes obertes" que va tenir lloc durant la celebració de la patrona de la infanteria de Saragossa. Els dos homes van pujar a un tanc i van amenaçar de mort Puigdemont i Iglesias.

stats