Política 20/07/2011

Sebastián, les corbates i l'emperador de la Manxa

El president del Congrés, José Bono, critica el ministre d'Indústria per anar a la cambra sense corbata

Joan Rusiñol
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Congrés, José Bono, ha criticat avui el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, per no portar corbata a la sessió de control i ha agraït als que en porten per mantenir "la disciplina del vestit" a l'hemicicle. Ha recordat que els uixers estan obligats a portar-ne i que, si no ho fan, són sancionats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot plegat s'ha generat per una pregunta del diputat del PNB al Congrés José Ramón Beloki a Sebastián sobre la relació entre no dur corbata i l'estalvi energètic.

En el torn de rèplica, Sebastián ha posat com a exemple la decisió del Japó de ser flexibles amb l'ús de la corbata, demanant a la mesa del Congrés més control sobre la temperatura a l'hemicicle.

Ha estat aleshores quan Bono ha intervingut de forma excepcional des de la presidència per explicar, primer, que la temperatura a l'hemicicle és difícil de regular perquè varia segons les zones. I, en segon lloc, ha afegit: "És probable que el primer ministre japonès vagi sense corbata al Parlament, però no sé si ho faria davant de l'emperador del Japó", ha dit Bono.

El comentari ha irritat visiblement Sebastián que, a la sortida de la cambra baixa, ha dit sarcàsticament i fora dels focus:"Us deixo amb l'emperador... de la Manxa".

Abans, durant el debat, el ministre d'Indústria havia explicat que Espanya necessita petits gestos par estalviar i que cal donar exemple perquè les empreses permetin als seus treballadors prescindir de la corbata. Bono no ho comparteix i prioritza el codi estètic que va marcar fa unes setmanes.

stats