Política 27/12/2016

Gabriel Rufián: "La cimera serveix per posar un mirall davant dels 'comuns'"

El líder d'ERC al Congrés considera, en una entrevista amb Antoni Bassas, que el procés "està en el millor punt de la seva història, amb un Govern inequívocament independentista"

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, considera que "2016 ha estat un gran any per a Catalunya i per al procés". Ho ha dit en una entrevista d'Antoni Bassas a l'Ara.cat, en què ha celebrat que el procés "està en el millor punt de la seva història, amb un Govern inequívocament independentista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat republicà creu que el resultat de la cimera -en què es va apostar per fer una campanya pel referèndum pactat- va en la línia del full de ruta que va traçar Carles Puigdemont en la qüestió de confiança. La trobada, més enllà "d'enviar un missatge molt potent", serveix, en opinió de Rufián, per "posar un mirall" davant dels comuns. "No interessa tant el que pensin la senyora Ada Colau o el senyor Xavier Domènech, m'interessa molt més què pensa el seu votant"

Rufián també ha valorat el discurs del rei: "El que és bo de la dreta és que és previsible", ha dit, abans de recordar que la Constitució obliga el monarca a ser "imparcial". La seva referència a "no obrir ferides tancades", per a Rufián va ser "immoral".

Descobreix les intervencions de Rufián al CongrésEl diputat al Congrés ha comentat l'actual crisi dels partits de l'esquerra espanyola. Considera que un lideratge de Susana Díaz al PSOE faria que el partit fos "més de dretes". Sobre Podem ha evitat apostar per un dels dos dirigents en disputa, però sí que ha afirmat que sent més proximitat amb Pablo Iglesias.

stats